fbpx

Câștigătorii Ubikubi Young Designers Award

UYDA, concursul de design de obiect lansat de Ubikubi la sfârșitul anului trecut, și-a desemnat câștigătorii. Proiectul a fost susținut de UniCredit Bank și s-a adresat tinerilor designeri și arhitecți pasionați de design. „Prin acest concurs urmărim să ne implicăm direct în creșterea designului românesc. Ne dorim ca UYDA să devină reperul principal pe zona de competiții de design din România.”- Dragoș Motica, Creative Director Ubikubi.

Ubikubi și UniCredit Bank mulțumesc tuturor participanților care au înscris proiecte în concurs și apreciază demersul ca un real succes, numărul proiectelor înscrise, consistența ideilor și coerența prezentărilor fiind semnale mai mult decât pozitive și încurajatoare pentru perspectivele de creștere ale pieței locale de design.

”A fost o bucurie și o onoare să descoperim, împreună cu partenerii de la UniCredit Bank Romania, atâtea idei frumoase și creative. Numărul mare de înscrieri a fost cea mai plăcută surpriză. Vă mulțumim tuturor pentru interesul și încrederea pe care ni le-ați acordat. Ubikubi crede în viitorul designului românesc de produs.”- Dragoș Motica, Creative Director Ubikubi.

„Suntem banca industriilor creative și asta de niște ani buni. Am venit alături de Ubikubi pentru că noi credem cu tărie în potențialul tinerilor din România. Credem că este esențial să ai talent, dar nu și suficient. Ai nevoie de răbdare, de încredere și de muncă pentru a-ți transforma talentul într-o poveste reală de succes. Și de o bancă. În acest sens, ne dorim să fim o punte între mediul de business și industriile creative, să promovăm povești autentice și oamenii din spatele acestora și, împreună cu ei, să ajungem să dezvoltăm o piață sustenbilă de design românesc”, declară Anca Ungureanu, Head of Identity and Communication UniCredit Bank România.

80 de proiecte au fost înscrise în concursul UYDA în perioada 7 noiembrie 2016 – 16 ianuarie 2017. Toate proiectele pot fi vizualizate pe pagina pe pagina de Facebook Ubikubi Young Designers Award.

În urma etapei de evaluare, juriul a deliberat și a votat cele trei proiecte câștigătoare, principalele criterii de departajare fiind relevanța proiectului, estetica, funcționalitatea, fezabilitatea și costurile de producție. Nu s-a căutat o tipologie de produs anume, ci mai degrabă un proiect fezabil, coerent, contemporan.

Locul 1: GONG

gong2 gong3

Un obiect cu puternice valențe decorative, GONG a fost desemnat de juriu ca o propunere cu personalitate și potențial. Sintagma “cauza-efect“, care în zilele noastre îmbracă preponderent o formă abstractă, a fost transpusă aici într-o formulă fizică.

Pentru ca obiectul final să evidențieze mai bine relația “cauză-efect”, juriul consideră necesare mai multe experimente și ajustări în faza de prototipare.

Locul 2: SO-SO

so-s0Juriul a remarcat preocuparea în găsirea unei soluții practice pentru o problemă care apare constant în bucătariile oamenilor.
Se încurajează continuarea studiului pentru găsirea unui raport optim între functie-formă-materiale.

Locul 3: CEREALL HOOK

render_squareJuriul a apreciat Cereall hook ca fiind un obiect simplu, funcțional, cu o estetică atrăgătoare prin utlizarea unor materiale inedite: lemn-terrazzo-alamă.
Premiile oferite câștigătorilor sunt: 1500 € plus producție și contract cu royalties pentru locul întâi, 750 € pentru locul doi și 500 € pentru locul trei. Proiectul câștigător va fi prototipat și expus în cadrul expoziției ce va avea loc la RDW (Romanian Design Week) 2017. Ulterior, acesta va fi inclus și comercializat în colecția 2017 Ubikubi.

Ubikubi Young Designers Award își propune să fie nu numai o rampă de lansare pentru designerii aflați la început de drum. Câștigătorii vor avea parte de o experiență completă de lucru și o raportare realistă la toate impunerile care condiționează viabilitatea unui produs într-o piață competitivă. În acest sens, ei vor fi implicați direct în procesul de materializare al obiectelor, de la schiță la produsul finit.

Fondat în 2014, Ubikubi s-a articulat într-un brand validat deja de piața internațională, cu lampa „/” și seria de scaune Marco, ca promotori inițiali. O reputație alimentată de un manifest simplu dar efervescent: design de obiect testat, materializat și validat comercial dincolo de conceptele expoziționale volatile. Toate obiectele Ubikubi sunt desenate și testate in-house, cu materiale sustenabile și tehnologie proprie.

UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu rețeaua cea mai extinsă din Europa Centrală și de Est şi una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un „one-stop-shop” pentru servicii financiare deservind mai mult de 650.000 de clienţi. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0