fbpx

Câştigătorul competiţiei locale Electrolux Design Lab 2011

Ediţia locală a competiţiei internaţionale de design industrial Electrolux Design Lab şi-a desemnat în această săptămână câştigătorul. Marius Bunea, student al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” din capitală a fost selectat dintr-un număr de 21 de finalişti, pe baza notelor acordate de un juriu format din profesori universitari şi arhitecţi români (50%), precum şi pe baza voturilor publicului, de pe blogul electroluxdesignlab.ro.

Câştigătorul competiţiei locale Electrolux Design Lab 2011

Conceptul propus de Marius Bunea, “Ferrosphere”, propune o veselă a viitorului, care poate fi creată instant, putând avea orice dimensiune şi formă dorită de utilizator. Dispozitivul care creează farfurii, pahare sau boluri utilizează deformarea magnetică a ferofluidului (lichid magnetic) pentru a crea o forma în materialul cu memorie. Prin intermediul câmpului magnetic, se va crea forma dorită – farfurie, pahar – şi se va modela materialul, iar metalul cu memorie va fi folosit pentru a păstra forma până când utilizatorul va dori să creeze o alta – utilizând astfel mai puţină energie.

Ca membru al juriului, am considerat că acest concept respectă cel mai mult tema competiţiei din acest an – mobilitatea inteligentă. În evaluarea proiectelor finaliste, s-au urmărit câteva criterii generale, precum designul intuitiv, gradul de inovaţie şi înţelegerea nevoilor reale ale consumatorilor. Conceptul «Ferrosphere» a fost singular, fiind desemnat câştigător nu doar de către juriu, ci şi de utilizatorii care au votat pe blogul competiţiei”, a declarat Carmen Georgescu, Director Marketing şi Comunicare al Electrolux România.

Câştigătorul are ocazia de a asista la finala internaţională a competiţiei, care va avea loc la Londra, în perioada 6-8 septembrie. În cadrul evenimentului vor fi prezentate cele opt concepte finaliste, precum şi câştigătorul ediţiei internaţionale Electrolux Design Lab 2011.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0