fbpx

Câştigătorul Electrolux Design Lab 2011

Adrian Mankovecky, student la Academia de Arte Frumoase şi Design din Bratislava, Slovacia, a câştigat primul loc în finala competiţiei Electrolux Design Lab, care s-a desfăşurat la Business Design Center, în Londra. Portable Spot Cleaner, conceptul înscris de Adrian, a concurat cu alte 1.300 de proiecte din peste 50 de ţări.

Juriul, format din arhitecţi şi designeri recunoscuţi, a selectat câştigătorul Electrolux Design Lab dintre cei opt finalişti prezenţi la Room Home Intelligence, Business Centre din Londra pe 7 septembrie. Adrian a câştigat competiţia cu un mic curăţător de pete care împrospătează îmbrăcămintea şi îndepărtează petele cu ajutorul ionilor negativi şi al aburilor, fiind alimentat cu o baterie din cristal de zahăr.

Câştigătorul Electrolux Design Lab 2011

Juriul a fost impresionat de creativitatea şi gândirea minuţioasă a tânărului student. Motivaţia pentru care The Portable Spot Cleaner a fost ales câştigator este: “The Portable Spot Cleaner dovedeşte o înţelegere reală a nevoilor consumatorului. Este un dispozitiv de curăţare instant care are un impact pozitiv asupra mediului, îndemnând la reducerea consumerismului. Utilizarea acestui dispozitiv este foarte intuitivă. Este genul de produs pe care ni l-am dori cu toţii”, a declarat Henrik Otto, Senior Vice President of Global Design la Electrolux, adăugând că a apreciat modul în care dispozitivul se aseamănă cu aspiratorul Ergorapido. Portable Spot Cleaner aduce o nouă abordare problemei îngrijirii hainelor într-un mod rapid, care nu distruge materialele fine.

Premiul al doilea a mers la Enzo Kocak, student la Universitatea Monash din Melbourne, Australia. Proiectul lui, Ribbon, întruchipează simplitatea prin forma şi modul de funcţionare, şi răspunde foarte bine cerinţelor pieţei. Conceptul este renumit şi uşor de recunoscut, însă inovaţia constă în modul diferit de realizare. Cel de-al treilea premiu merge la Roseanne de Briun de la Universitatea din Massey, Noua Zeelandă, cu proiectul Smoobo. “Blenderul Smoobo reprezintă un concept extrem de interesant, în special pentru aspectul sau social, care depăşeşte cu mult modul actual de utilizare a electrocasnicelor.” Premiul publicului a mers la Matthew Schwarz, pentru Onda Portable Microwave, proiect care a primit peste 17.000 de voturi.

Primul premiu constă într-un internship plătit de şase luni la Centrul Global de Design Electrolux, precum şi în suma de 5.000 euro. Al doilea premiu este de 3.000 de euro, iar al treilea premiu de 2.000 de euro. Conceptele proiectelor vor face înconjurul lumii după finală şi vor fi expuse la târguri de design care oferă o mare vizibilitate printre studenţi.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0