fbpx

Cele mai bune 35 de materiale jurnalistice din 2017: nominalizările Premiilor Superscrieri #7

Cele mai bune 35 de materiale jurnalistice din 2017: nominalizările Premiilor Superscrieri #7

Noua generație de jurnaliști și autori de non-ficțiune este mai pusă pe treabă ca oricând și demonstrează, prin realizările din ultimul an, că presa românească de calitate nu mai este un mit. La a șaptea ediție, competiția Premiile Superscrieri a reușit să adune cele mai multe materiale de impact de până acum, oferind juriului o misiune grea. Lista nominalizărilor s-a extins la 35 de titluri, atât din presa independentă, cât și cea mainstream.

Teodor Tiță (director de știri Europa FM), președintele juriului, oferă un vot de încredere pentru sănătatea presei: „Poate sună ca un clișeu, dar an de an Superscrierile cresc. Am spus asta și la edițiile anterioare (cele la care am participat ca membru al juriului), însă ceea ce face concursul de anul ăsta special e valoarea relativ egală a materialelor înscrise. Juriul a avut o misiune teribil de complicată. La stabilirea ierarhiilor finale, a fost nevoie să mergem până la un nivel de detaliu de care nu aveam nevoie în trecut, când câștigătorii erau la distanță mare de următorii clasați. Asta e o veste bună. Partea sănătoasă a presei românești se întărește după ani de declin și fiecare text sau video înscris la concurs e o dovadă fermă și ușor de verificat.”

Cele 35 de materiale nominalizate pot fi accesate e site-ul FFFF.ro (https://goo.gl/9vuofY).
Câștigătorii finali se vor anunța pe 20 noiembrie, în cadrul Galei de Premiere, la Teatrul Național București.

Publicul este invitat să voteze materialul preferat, care va primi premiul special Superscrierea Cititorilor. Formularul de votare este disponibil aici: https://goo.gl/umVt9q.

Valoarea premiului constă în suma adunată din vânzarea cărții Superscrieri în ultimul an – așadar, cei care doresc să susțină direct, pot face o donație achiziționând cartea: https://goo.gl/kZLt7d

Nominalizații Premiilor Superscrieri #7 și publicațiile în care au semnat materialele înscrise în competiție

INVESTIGAȚIE: Adina Daneș & Alexandru Evanghelidis (Brrlog), Bianca Felseghi (PressOne), Bogdan Groşereanu (Gazeta de Sud), Cristian Delcea & Mihai Voinea (Recorder), Iurie Sanduța & Vladimir Thoric (RISE Moldova), Ovidiu Vanghele (Centrul de Investigații Media), RISE Project, Victor Ilie (RISE Project).

REPORTAJ: Andrada Fiscutean & Sorina Vasile, Diana Meseșan, Georgiana Ilie, Vlad Odobescu ( autori care semnează în Decât o Revistă), Lina Vdovîi & Michael Bird (Casa Jurnalistului), Polina Cupcea (oamenisikilometri.md/Republica Moldova).

TV & VIDEO-JURNALISM: Alex Nedea, Ana Iorga, Andrei Ciurcanu (episoade „În premieră”, Antena 3), Cristian Delcea & Mihai Voinea (Recorder), Eliza Zdru (film documentar), Violeta Gorgos (TVR).

PORTRET: Delia Marinescu (Casa Jurnalistului), Irina Tacu, Oana Sandu și Radu Ciorniciuc (cu materiale semnate în Decât o Revistă), Polina Cupcea (oamenisikilometri.md/Republica Moldova), Valentin Șchiopu (PressOne).

OPINIE – New Media & Blogging: Alex Tocilescu (Decât o Revistă), Alin Fumurescu (Press One), Bogdan Groșereanu (Gazeta de Sud), Lavinia Gliga (Decât o Revistă), Ruxandra Burcescu (Republica), Vlad Andriescu (Start-up.ro).

Pentru prima oară în juriul Premiilor Superscrieri, Vintilă Mihăilescu (antropolog și editor Dilema Veche) despre jurizare: „Ce minunat este să-ți fie greu! Greu să alegi, pentru că ai de unde, pentru că nu știi ce să alegi mai întâi, pentru că toate materialele vorbesc o limbă frumoasă cu aproape uitaseși că există… Și ce bine e când constați că nu e așa de rău cum îți imaginai și poți să-ți recapeți încrederea în jurnalism!”

Superscrieri este o inițiativă independentă a Fundației Friends for Friends (FFFF.ro), realizată împreună cu oameni și companii care vor să susțină responsabilitatea în documentarea și transmiterea realității: BRD – Groupe Société Générale, a patra oară patron al ediției, partenerul FFFF în oferirea celor 15 Burse Superscrieri pe tema educației și în publicarea cărții: „Superscrieri: drumul generației noastre”; Avon Cosmetics România, sponsor principal pentru al patrulea an și susținătorul a 12 Burse Superscrieri pe tema violență domestică; sponsori de categorie și susținători de bază a premiilor: Romanian Business Leaders, Orange România, FAN Courier, Rogalski Damaschin Public Relations, Kaufland România, ENEL, Bitdefender și inițiatorul FFFF, Friends\TBWA. Printre super-prietenii și susținătorii media se numără: Hotnews, Șapte Seri, Radio România Cultural, Marie Claire, Cosmopolitan, IQads, Dilema Veche, The Institute, Scena9, Republica.ro, IGLOO Media, Decât o Revistă, The Power of Storytelling, Centrul pentru Jurnalism Independent, RISE Project, Active Watch, Frontline, Think Outside The Box,  România Pozitivă, Cărturești, Editura Humanitas, Editura Publica, Zelist și mulți alții.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0