fbpx

Celebrează Zilele Europene ale Patrimoniului cu 50% OFF la albumele igloo_patrimoniu

Zilele Europene ale Patrimoniului (ZEP), organizate încă din anul 1999 ca inițiativă comună a Comisiei Europene și a Consiliului Europei, se vor sărbători anul acesta în România pe data de 14 septembrie.

Obiceiul anual este ca toate cele 50 de țări semnatare ale Convenției culturale europene să ia parte la Zilele Europene ale Patrimoniului, oferind vizite la noi comori culturale și deschizând clădiri istorice care sunt în mod normal închise publicului. Evenimentele culturale aduc în prim-plan meșteșugurile și tradițiile, precum și arhitectura și artele locale.

Milioane de cetăţeni europeni sunt invitaţi să viziteze monumente istorice sau să participe la cele câteva zeci de mii de evenimente organizate pe tot continentul, de la festivaluri, conferințe, ateliere, spectacole de stradă la săli de concerte, teatre tradiționale și muzee până la cinematograf și la explorarea rolului noilor tehnologii digitale în conservarea pentru viitor a patrimoniului.

Anul acesta, tema evenimentului pan-european este „Biblioteca, arhiva, trezorieri de patrimoniu cultural”. Totodată, trebuie amintit că în România anul 2019 a fost decretat „Anul cărții”, prin legea 357/2018, o fericită coincidență din acest punct de vedere. Data de desfăşurare a evenimentelor ediţiei a XXVII-a în România este sâmbătă – 14 septembrie 2019 – ceea ce corespunde cu prima săptămână a noului an şcolar, lucru ce va facilita participarea tinerilor la evenimentele ZEP, având în vedere că activitatea principală a „Anului Cărţii” a fost lansarea programului naţional de promovare a lecturii în școli, „România Citeşte”.

Pe 13, 14 și 15 septembrie, Igloo Media marchează evenimentele care pun în valoare patrimoniul cultural și construit, european și românesc, oferind cititorilor 50% reducere la toate albumele din colecția igloopatrimoniu.  

[button color=”white” size=”normal” alignment=”none” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://www.igloo.ro/shop/carti/igloo-patrimoniu/”]VEZI COLECȚIA[/button]

 

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0