fbpx

Cișmigiu Rooftop Flat by Annterior Studio

Annterior Studio înseamnă Anna Chițan și Maria Farcaș și pasiunea lor pentru soluții de design neconvenționale și scenografice, pentru curentul vintage și pentru artă. De aceea, obiectele de design originale și cu personalitate nu lipsesc niciodată din proiectele lor. Anna și Maria mizează pe atmosferă și mood pentru a crea un rezultat spectaculos, folosindu-se de materiale naturale și oneste, meșteșug, textură, detaliu și funcționalitate. 

Cișmigiu Rooftop Flat este unul dintre cele mai recente proiecte semnate Annterior Studio. Cu o suprafață de aproximativ 90 mp și o terasă de 20 mp, el este situat la etajul 5 al unei clădiri interbelice de la marginea parcului Cișmigiu. Inițial a făcut parte dintr-un apartament mult mai mare, ce ocupa tot etajul, dar, în timpul perioadei comuniste, a fost secționat în mai multe spații locative, astfel încât ceea ce a rămas în spațiul amenajat de designeri a fost livingul foarte generos (42 mp), fostul birou, adiacent acestuia, bucătăria, o baie și două mici spații de depozitare, precum și cea mai mare parte a terasei.

Pentru a obține o a doua cameră, bucătăria a fost mutată în spațiul livingului, ceea ce a implicat reproiectarea instalațiilor. Astfel, livingul a devenit un open space multifuncțional ce conține acum bucătăria, diningul și zona de zi. Fosta bucătărie s-a transformat într-un dormitor mic, iar unul din cele două spații mici de depozitare a devenit o baie de serviciu. Fostul birou este acum și el dormitor.

Tâmplaria originală a fost, în mare parte, păstrată și reconditionată, însă parchetul, aflat într-o stare avansată de degradare, a fost înlocuit cu unul din lemn masiv de stejar. Pentru podelele din holuri, baie și fosta bucătărie s-a folosit microbeton, iar pe terasă a fost turnat mozaicul despre care designerii bănuiesc că a fost folosit și în varianta originală a apartamentului.

Materialele nobile, mobilierul antichizat și operele de artă prezente în fiecare cameră creează o atmosferă de apartament aparținând unui colecționar din perioada interbelică, dar spațiul este plasat ferm în prezent prin detalii subtile precum rama metalică a patului dormitorul ce ocupă fosta bucătărie sau bateriile negru mat din baia principală.

Proiect: Cișmigiu Rooftop Flat; Design & Styling: Annterior Studio | Anna Chițan & Maria Farcaș; Artă: Suprainfit Gallery; Confecții metalice: Atelier Cristi Petrescu; Peisagistică: Primitiv Plants; Mobilă și decorațiuni vintage: Heartwood

 

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0