Influenţe Art Deco într-un spaţiu dedicat desfătării simţurilor. Clinică de înfrumuseţare DRR Radu Ionescu by Twins Studio

Situată la etajul 5 al unei clădiri de pe Calea Floreasca din Bucureşti, clinica DRR Radu Ionescu spune o poveste despre frumuseţe şi desfătarea simţurilor, folosindu-se de elemente grafice captivante, executate impecabil. Clientul, un chirurg plastician pasionat de stilul Art Deco, şi-a dorit un spaţiu atipic pentru industrie, între bar şi clinică, unde clienţii să poată savura un pahar de şampanie înaintea programării. Atmosfera este completată de un playlist atent selecţionat, iar tablourile realizate chiar de proprietar aduc o notă neaşteptată de umor ireverenţios.

Accesul în clinică are loc printr-o circulaţie separată faţă de cea principală a clădirii, stabilind, astfel, încă de la început, o atmosferă de deplină discreţie şi încredere. Spaţiul se împarte între zona de aşteptare, ce poate acomoda până la 10-12 clienţi în acelaşi timp, trei camere de tratament şi o generoasă terasă exterioară, cu o vedere spectaculoasă asupra Capitalei.

Definitorie pentru spaţiu este tensiunea dintre plafonul industrial, care lasă instalaţiile expuse, şi textura caldă a furnirului de mesteacăn folosit pentru placarea pereţilor. De provenienţă locală şi prelucrate în totalitate în atelierul celor de la Twins Studio, plăcile de furnir au colţuri curbate şi sunt articulate prin profile de cupru.

Fiind prima dată când arhitecţii au folosit furnir curbat la scară mare, au realizat, mai întâi, mai multe mostre de grosimi diferite, pentru a se asigura de durabilitatea materialului. O provocare neaşteptată a fost faptul că, folosind furnir din loturi diferite, nuanţele nu se armonizau. Soluţia a fost finisarea lor graduală şi separată cu ulei până când s-a obţinut o culoare uniformă.

PROIECT: Twins Studio, arh. Mihai Popescu, arh. Ovidiu Bălan; FINALIZAT: 2019