fbpx

Compartir: la Barcelona se împart mâncarea bună și designul

DESIGN DE INTERIOR: El Equipo Creativo; TEXT: Manuela Zipiși; FOTO: Adria Goula

În așteptarea următorului capitol #DeGustBun din #igloo213 din care dezvăluim o călătorie pe meleaguri spaniole sub semnul vermutului, ne delectăm cu un spectaculos restaurant din Barcelona al cărui design de interior a fost realizat de către El Equipo Creativo.
Înainte să îi invite pe gurmanzi să împartă momente și savori la prânz sau cină prin Barcelona, restaurantul Compartir s-a inspirat de la „fratele său mai mare”, Compartir Cadaqués, aducând în amenajare un aer mediteraneean albastru, cu străduțe de piatră, bărci și creații artizanale. Tot acest pitoresc care l-a învăluit și stimulat inclusiv pe Salvador Dalí, a cărui vilă din Cadaqués este în prezent muzeu, a fost inclus și reinterpretat în formă modernă la Compartir Barcelona.

Situat într-un spațiu amplu, clasic din zona Eixample, care mai păstrează încă o impresionantă structură metalică, restaurantul deschide, așa cum și-au dorit arhitecții trei ferestre simbolice către Marea Mediterană: „una sculpturală, una picturală și alta textilă”. A rezultat astfel o colaborare cu artiști și meșteșugari locali și, de altfel, toate materialele și produsele utilizate în amenajare sunt 100% locale.

 

Formele organice, texturile naturale calde și artizanale, construiesc împreună cu oglinzile și cu cele două puncte care dau ritm și energie locului  – barul și bucătăria – un cadru încântător în care se vor etala savorile bucătăriei. Acestea se învârt în jurul viziunii a celor trei chefi renumiți, Oriol Castro, Eduard Xatruch și Mateu Casañas, care se află la cea de-a treia aventură gastronomică împreună, după Compartir Cadaqués și Disfrutar Barcelona.

PROIECT: Compartir Barcelona; AMPLASAMENT: Strada Valencia 225, Barcelona; DESIGN DE INTERIOR: El Equipo Creativo; ECHIPA: Oliver Franz Schmidt, Natali Canas del Pozo, Lucas Echeveste Lacy; LIDERI ECHIPĂ: Daniel Trujillo, Ricard Fabregat; LIGHT DESIGN: MMaslighing mp; FINALIZAT: 2022

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0