fbpx

Competiţie cu premii în valoare totală de 440.000 de lei pentru startup-uri în industrii creative

Intersecţia dintre creativitate şi economie a dus la dezvoltarea industriilor creative, un domeniu economic emergent care a demonstrat că talentul şi măiestria indivizilor poate genera profit, locuri de muncă şi îmbunătăţirea calităţii vieţii.

Programul naţional ”Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Industriilor Creative” vine în întâmpinarea tinerilor care doresc să-şi deschidă o afacere în industrii creative, prin lansarea concursului de finanţare StartUP Creativ. Până pe 21 noiembrie, creativii cu spirit antreprenorial care vor dezvolta un plan de afaceri pentru a intra în competiţie pot câştiga unul din cele 44 de premii în valoare de 10.000 de lei fiecare. Finanţarea va susţine primii paşi în afacerea propusă, fie că e vorba de deschiderea unui atelier de design, dezvoltarea unui produs software inovator sau organizarea unui festival de arte vizuale.

Pentru a aplica la concursul StartUP Creativ, participanţii trebuie să aibă o idee de business corelată celor 11 arii ale industriilor creative: advertising, arhitectură, arte şi piaţa de artă; meşteşuguri; design; modă; film; video & fotografie; software si computer games; muzică, arte vizuale şi performing arts; publishing; televiziune; radio. Mai multe detalii pe www.crestetalente.ro/industrii-creative.

Ideea va fi dezvoltată într-un plan de afaceri ce va cuprinde detalii despre: scopul, viziunea şi obiectivele afacerii, planul de marketing, planul operaţional, managementul şi organizarea afacerii, identificarea riscurilor şi analiza SWOT, planul financiar şi un model de cashflow. Toate acestea vor demonstra intuiţia antreprenorială a participanţilor, pe lângă pasiunea şi expertiza asumată într-un domeniu creativ. Cheltuielile eligibile pot include orice tip de costuri care duc la îndeplinirea planului propus iniţial: cheltuieli de personal, transport, marketing, asigurări, impozite şi taxe, servicii cu terţii.

Concursul StartUP Creativ se adresează celor care au o legătură specifică cu industriile creative, fie că au urmat studii universitare sau postuniversitare în domeniu, au participat la trainingurile proiectului ”Promovarea Antreprenoriatului în Industrii Creative”, sau au experinţă de cel puţin un an în câmpul creativităţii. Dacă nu îndeplinesc nici una din condiţiile menţionate, participanţii pot urma cursurile online din cadrul programului, ce vor fi disponibile în curând pe platforma www.crestetalente.ro.

Pe lângă premiile în bani, cei 44 de finalişti ai competiţiei vor beneficia şi de consiliere personalizată din partea unui grup de antreprenori cu experienţă în industrii creative. În cadrul competiţiei se vor acorda 4 premii pentru fiecare domeniu al industriilor creative, detaliate mai sus. În cazul în care nu sunt suficiente planuri de afaceri înscrise în concurs sau planurile depuse nu întrunesc punctajul minim pentru a fi premiate pe fiecare domeniu al industriilor creative, se vor finanţa celelalte domenii pentru care s-au depus suficiente planuri de afaceri admisibile.

Procedura de aplicare la concurs implică întocmirea unui dosar de candidatură care include planul de afaceri şi alte documente ce dovedesc eligibilitatea participanţilor şi depunerea acestuia, fizic sau prin poştă, la sediul Fundaţiei Post-Privatizare (Calea Plevnei, 46-48), pâna pe 21 noiembrie 2013, ora 17:00. Rezultatele vor fi afişate pe pagina competiţiei www.crestetalente.ro/competitie până pe 25 noiembrie 2013. Etapa de consiliere a finaliştilor va avea loc între 1-31 decembrie 2013.

Regulamentul complet al competiţiei StartUP Creativ şi toate anexele necesare întocmirii dosarului de candidatură sunt diponibile pe www.crestetalente.ro/competitie.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0