fbpx

Concert SoNoRo la Conacul Udrişte-Năsturel din Hereşti

Un nou concert din seria SoNoRo Conac va avea loc pe 23 iulie 2013, la ora 19.30, la Conacul Udrişte-Năsturel, din Hereşti, judeţul Giurgiu.

Programul va cuprinde piese de Johann Sebastian Bach, Béla Bartók, Wolfgang Amadeus Mozart, George Enescu, György Ligeti şi Giacomo Puccini.

Artiştii SoNoRo care vor concerta pe 23 iulie la Hereşti sunt Christian Naş (violă), Răzvan Popovici (violă), Alexandra Bobeico (vioară) şi Mood Quartet. Concertul va fi urmat de un cocktail şi de un jamsession.

Aflată la 35 km de Bucureşti, Casa de Piatră de la Hereşti este singurul monument de arhitectură civilă românească datat în secolul al XVII – lea ridicat în întregime din piatră de talie şlefuită.

Dacă Mogoşoaia a avut norocul de a fi fost reşedinţă princiară şi de a fi fost îngrijită ca atare, soarta ctitoriei cumnatului lui Matei Basarab, marele cărturar Udrişte Năsturel (1596 – 1659), Casa de piatră de la Hereşti, a fost mai puţin îngăduitoare cu monumentul. Ajuns în stare de ruină, Casa a fost trecută în administrarea Muzeului de Artă Populară (predecesorul Muzeului Naţional al Ţăranului Român), care s-a îngrijit să o restaureze (în perioada 1965 – 1971), pentru a fi deschisă publicului în 1972. De atunci încoace, Muzeul de la Hereşti este o oază de linişte, reverie şi cultură pentru cei care vor să descopere frumuseţea în fiecare loc în care trăim. ” – Dr. Virgil Ştefan Niţulescu, director general al Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

Cu ocazia concertului SoNoRo Conac, care va avea loc în aer liber, în curtea conacului, oaspeţii vor putea vizita şi expoziţia „Piatra şi fierul”, venisată în septembrie, anul trecut, şi care va fi deschisă special pentru publicul concertului. Printre punctele de atracţie ale acestei expoziţii se numără atelierul de fierar de la sfârşitul secolului al XIX-lea, diferite vase cu utilitate casnică sau în practicarea unor meşteşuguri, dar şi obiecte de patrimoniu liturgic.

Seria de concerte de muzică de cameră SoNoRo Conac a fost deschisă pe 24 iunie, la Casa Mincu din Bucureşti, şi va continua până în septembrie 2013, în clădiri de patrimoniu restaurate sau în curs de restaurare din mai multe regiuni ale României, în scopul revitalizării şi promovării moştenirii arhitecturale şi culturale româneşti.

Următorul concert SoNoRo Conac va avea loc la Castelul Cantacuzino (Buşteni, jud. Prahova), pe 31 august 2013.

Pentru programul concertelor şi mai multe detalii despre SoNoRo Conac, vă invităm să urmăriţi: conac.sonoro.ro

Accesul la concertele SoNoRo Conac se face numai pe baza de invitaţie sau rezervare la: mariaclara@sonoro.ro sau 0741.190.470.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0