fbpx

Concurs de design pentru cei care vor să învețe din meșteșugururi tradiționale rome

Rețeaua de afaceri sociale Meșteshukar ButiQ anunță deschiderea la Cluj a unui concurs pentru designeri locali pentru care lansează provocarea de a lucra împreună cu meșteșugari romi și de a învăța tradiții transmise din generație în generație de sute de ani.

Cu scopul de a sprijini continuitatea comunităților meșteșugărești rome aflați în diferite zone ale țării, Asociația Meștesukar Mobil, a lansat, în data de 05.11.2015, un concurs care invită studenții și profesioniștii din domeniu să creeze concepte de produse confecționate în atelierele meșteșugarilor romi, care să fie ulterior comercializate în rețeaua Meșteshukar ButiQ.

Concursul are în vedere angrenarea designerilor și arhitecților în efortul integrării produselor meșteșugărești în cotidian prin conferirea unui design inedit, care să determine creșterea interesului publicului larg pentru obiecte create manual cu materiale naturale, și implicit a nivelului vânzărilor acestora.

Competiția este deschisă studenților și profesioniștilor din domeniul designului și al artelor din România, iar participanții vor putea aplica cu unul sau mai multe designuri pentru oricare secțiune.
Pentru a participa, concurenții trebuie să proiecteze un produs care integrează toate specificațiile prezentate în brief.

Proiectul trebuie să conțină următoarele elemente:
● schițele produsului propus
● preferabil un prototip și/sau un model 3D (imagini sau rendering)
● dimensiunile generale ale obiectului propus
● materialele folosite
● scurtă descriere a obiectului: funcția produsului, surse de inspirație, de ce s-ar încadra în portofoliul de produse Meșteshukar ButiQ și în magazinul mobil din Cluj

Până la data de 24.11.2015, persoanelor care doresc să participe la concurs, li se solicită trimiterea propunerilor de concepte de design, care urmează să fie supuse jurizării.

#Înscriere și regulamentul oficial
Înscrierea se face online prin completarea acestui formular: http://goo.gl/forms/ZdHXRZIJH0
Regulemantul complet poate fi găsit aici:
https://www.facebook.com/notes/mesteshukar-butiq-cluj/design-de-cluj/1514804648843154
Mai multe detalii: www.cluj.mbq.ro
https://www.facebook.com/MesteshukarButiqCluj

Tag-uri:
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0