fbpx

Concurs de idei pentru reabilitarea Palatului Cultural din Blaj

Transilvania Fest lansează, împreună cu Primăria Blaj şi Consiliul Judeţean Alba, un concurs de idei deschis arhitecţilor români pentru reabilitarea Palatului Cultural din Blaj. Autorităţile locale vor pune la dispoziţia proiectului câştigător un buget de 3 milioane de euro pentru restaurarea şi reconversia spaţiului Palatului spre utilizare.

Concursul urmăreşte selectarea celor mai competente propuneri de idei pentru o utilizare ulterioară a clădirii respective pentru activităţi în domeniul culturii, adresate publicului. Clădirea va cuprinde şi o zonă de birouri pentru Academia Română şi pentru societăţi culturale din Municipiul Blaj.

Printre obiectivele proiectului se numără găsirea unor soluţii valoroase pentru realizarea şi refuncţionalizarea Palatului Cultural, promovarea valorilor arhitecturii româneşti şi invitaţia la partipare activă privind conştientizarea gravelor limitări impuse de legile româneşti în ceea ce priveşte atribuirea unui proiect de anvergură prin licitaţie publică, care impune preţul cel mai scăzut în detrimentul calităţii.

Palatul Culturii a fost construit în anii ‘30 cu scopul principal de a sprijini şi găzdui proiecte culturale, educaţionale şi artistice, fiind inaugurat în 1936 de către Carol al II-lea, rege al României. În anii ’90, din cauza unui incendiu, un procent de peste 40% din clădire a fost distrus iar aceasta nu a mai fost utilizată or restaurată de atunci.

Concurs de idei pentru reabilitarea Palatului Cultural din Blaj

Organizatorii oferă tuturor arhitecţilor interesaţi posibilitatea participării la un tur ghidat al clădirii pe data de 17 iunie 2011 (vineri), de la ora 14.00 la ora 15.00.

Proiectele trimise vor trebui să respecte data limită de 18 iulie 2011. Printre membrii juriului se numără arhitecţii Şerban Sturdza, Adrian Soare, Gabriel Roşca şi primarul Blajului Gheorghe Valentin Rotar având funcţia de membru onorific al juriului cu rol consultativ. Juriul va acorda şi premii pentru primii trei arhitecţi clasaţi: premiul întâi 3000 euro, premiul doi 1500 euro şi premiul trei 500 euro.

Documentaţia pusă la dispoziţia concurenţilor este o arhivă electronică care conţine: tema de concurs completă, regulamentul de concurs, certificatul de urbanism, extrasul CF, releveul Palatului Cultural, un studiu istoric şi descrierea clădirii, documentaţie fotografică – situaţie actuală şi imagini de arhivă. Arhiva poate fi descărcată online accesând site-urile www.primariablaj.ro sau www.transilvaniafest.com.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0