fbpx

Concurs de scenarii și pitch-uri de film. Au început înscrierile pentru ediția 6 a „Write a screenplay for…”

Dacă ești omul care creează personaje și situații ce s-ar putea integra perfect într-un serial TV, dacă îți plac filmele și ești mereu atent la dialogul personajelor, la cadre, avem o veste pentru tine. Se caută noi scenarii românești.

Au început înscrierile pentru WRITE A SCREENPLAY FOR …, ediția a 6-a concursului de scenarii și pitch-uri de film derulat de Asociația Cinemascop în parteneriat cu PRO TV.

 

Tema noii ediții este „Write a ScreenPlay for Crime Drama” iar înscrierile sunt deschise până pe 01 aprilie 2024.  Sunt căutate scenarii pentru mini-serii TV (cu povești structurate pe durata a 6 sau 8 episoade) și pentru filme de lungmetraj.

 

Participanții nu trebuie să aibă materialele definitivate la momentul înscrierii. Finaliștii vor putea apoi să își dezvolte scenariile în cadrul unor workshopuri interactive de training, sub îndrumarea consultanților acestei ediții, printre care se numără Marietta von Hausswolff von Baumgarten (scenarist de film și televiziune), Gabriela Iacob (Head of Scripted Development, PRO TV) și Cristian Mungiu (regizor).

 

Aplicația, ce trebuie trimisă la adresa info@cinemascop.eu până la data de 1 aprilie 2024, ora 23:00 (ora României), este nevoie să cuprindă: un logline al poveștii (cel mult 3 propoziții), o descriere a poveștii, un artistic statement, un sinopsis detaliat pentru mini-serie, outline pentru lungmetraj și/sau un pitchdeck de cel mult 3 pagini, o scenă de conflict cu dialog din scenariu (de cel mult 2 pagini) și un CV profesional.

 

Proiectele câștigătoare vor fi dezvoltate apoi cu sprijinul organizatorilor concursului, PRO TV va alege proiectul de mini-serie TV iar Asociația Cinemascop pe cel de lungmetraj.

 

Scopul este de a găsi următorul show original, local, scris de scenariști români, care să spună o poveste în care publicul să se regăsească în mod direct.

 

Tema ediției a fost aleasă plecând de la datele pe care le avem despre preferințele audienței, atât în România, cât și la nivel internațional.  „Crime Drama” este un genre versatil. Acoperă de la police procedural la gangster sau true crime, ultimul fiind un favorit acum, atât al ascultătorilor de podcast-uri, cât si al iubitorilor de seriale TV.

 

Pe parte de TV, pe lângă premiile în bani, câștigătorii semnează cu Pro TV un contract de dezvoltare al serialului. Premiile în bani ar trebui să acopere liniștea financiară pentru câteva luni de muncă dedicată scrisului, declară Gabriela Iacob, Head of Scripted Development, PRO TV și mentor în cadrul concursului.

 

Regulamentul noii ediții –  Write a ScreenPlay for Crime Drama și informații complete despre procedura de înscriere sunt disponibile pe https://filmedefestival.ro/wsf/

 

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0