fbpx

Concurs pentru Bursa de Cercetare “Ion Mincu”

În cadrul programului lansat de Ordinul Arhitecţilor din România (OAR) pentru Anul Arhitect Ion Mincu, se organizează un concurs deschis pentru câştigarea unei burse de cercetare care poartă numele arhitectului celebrat în 2012.

Obiectivele principale ale iniţiativei sunt:

  • aprofundarea şi aducerea la zi a cunoaşterii şi discursului critic despre viaţa, opera şi contextul cultural, intelectual şi social în care arhitectul s‐a format ca profesionist şi cu care arhitectul a interacţionat în diferitele etape ale carierei sale
  • intenţia Ordinul Arhitecţilor din România de a înfiinţa un muzeu al arhitecturii, de a sprijini constituirea unor fonduri şi arhive de arhitectură care să constituie o componentă de prezervare, cercetare şi diseminare în viitoarea instituţie muzeală
  • sprijinirea unei noi generaţii de cercetători şi comunicatori ai arhitecturii, care să fie deopotrivă familiarizaţi cu instrumentele academice şi arhivistice tradiţionale precum şi cu noile media – Internetul, digitalizarea, multimedia etc.

Concurs pentru Bursa de Cercetare “Ion Mincu”

Valoarea bursei de cercetare este de 40.000 lei şi acoperă onorariul/onorariile bursierului individual sau al tuturor membrilor echipei pentru perioada efectuării cercetării. În afara acestei sume, Ordinul Arhitecţilor din România va deconta costuri de călătorie în străinătate, cazare şi diurnă, precum şi costuri de facsimilare de documente, indiferent de suport şi de modalitate de facsimilare, în limita maximă de 15.000 lei.

Concursul este deschis cercetătorilor din ţară şi străinatate, ce pot participa individual sau în grup/echipă de cercetare.

Termenul limită de predare a dosarelor de solicitare a bursei este 4 iulie 2012, ora 16.00.

Toate detaliile cu privire la concurs le puteţi găsi pe www.oar.squarespace.com/bursa-ion-mincu

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0