fbpx

Conferința Smart Industries for a Smart City | 14-15 septembrie

În 14 și 15 septembrie va avea loc Conferința de Design 2018 – Smart Industries for a Smart City, locul unde puteți afla mai multe despre orașele inteligente și câteva inițiative locale care ne-au atras atenția și admirația. Organizat de centrul expozițional Romexpo, împreună cu magazinul de design românesc Dizainăr și Revista Atelierul, evenimentul va avea loc în a treia și a patra zi a târgului internațional de mobilă BIFE-SIM 2018, în Sala Titulescu, Pavilionul nou B3, Romexpo.

Tehnologiile smart au fost create pentru a îmbunătăți viețile oamenilor. Termenul de Smart City se referă la orașele care apelează intensiv la tehnologiile noi ”tip smart” dedicate îmbunătățirii serviciilor publice, creșterii nivelulului de confort al cetățenilor din localitățile urbane și rurale, eficientizării consumurilor de resurse și reducerii cheltuielilor pe termen mediu și lung. Așadar, orașele inteligente nu mai aparțin viitorului ci prezentului.

Conferințele de Design sunt organizate anual la Romexpo și au obiectivul de a aduce împreună specialiști din domenii conexe, pentru o mai bună informare și colaborare. Ne-am dorit în fiecare an să abordăm teme de actualitate, alături de specialiști de top. La ultimele ediții s-a discutat despre „Producție și Design”, „Promovare și Vânzare în Design”, iar anul acesta se va vorbi despre orașe și industrii inteligente, ce înseamnă ele din punct de vedere al energiei, designului, urbanismului și mobilității și cât de posibilă este implementarea noilor tehnologii la scară largă în viitorul apropiat în România.

Notorietatea și numărul mare de participanți la ediția de anul acesta au condus la organizarea Conferinței de Design într-una din sălile de conferință din Pavilionul B3, construit de Romexpo în 2017, alături de Pavilioanele B1 și B2, întrunind astfel condițiile pentru organizarea unui eveniment internațional (Mihai Costriș, Manager General Romexpo).

Evenimentul Conferința de design 2018 este împărțit în 2 paneluri de discuții, alocate celor două zile: 14 septembrie – Smart Design & Energy și 15 septembrie – Smart Urbanism & Transport. În deschiderea Conferinței, Mihaela Pane – Manager Proiect BIFE-SIM va vorbi despre importanța organizării Târgului Internațional de Mobilă pentru dezvoltarea industriei și despre evoluția târgului din ultimii ani.

Dintre inițiativele “smart” locale despre care vă veți bucura, cu siguranță, să aflați mai multe informații, enumerăm: casa solară EFdeN care participă la competiții internaționale și a fost creată de o echipă interdisciplinară de studenți români, Street Delivery – unul dintre cele mai iubite festivaluri, închide strada pentru mașini și o deschide pentru oameni de 13 ani în inima Bucureștiului, #better – inițiativa locală pentru responsabilitate în construcții, proiectul de bike sharing Ape Rider al celor de la Pegas și concursul Smart Design Challenge pentru design de obiect produs în România.

Profesioniștii invitați să vorbească despre orașele inteligente din perspectiva energiei, designului, urbanismului și mobilității sunt:

 • Adrian C. Posteucă, CEO și Director Creativ Concept Factory – „Design your life in the Technology Era”
 • Dr. Arh. Francoise Pamfil, redactor șef Igloo – „De la smart city la smart programming”
 • Laura Piscan, Head of Direct Retail la Orange România – „Păşeşte spre viitor”
 • Mihnea Ghilduș, designer de produs, fondator Dizainăr și Director Creativ DZNR Studio – „Dacă nu ești parte din soluție, ești parte din problemă”
 • Andreea Paraschiv, Asociația Producătorilor de Mobilă din România – „Achizițiile Publice Ecologice și de Inovație – zona neexploatată de industria din România”
 • Mihai Toader-Pasti, Manager General EFdeN – „EFdeN – A smart house for a smart city”
 • Theodor Harasim, RoGBC – „Investește Inteligent: Locuințe și Credite Imobiliare Verzi”
 • Iunia Gligor, Sales Spec-in la LG Electronics – „Comfort trend in LG HVAC System Design – 2018”
 • Claudiu Salanță, arhitect-urbanist, Arhitect șef al Județului Cluj – „Un teritoriu inteligent”
 • Cristian Neagoe, manager Fundația Cărturești și curator Street Delivery – „Despre cum am învățat să nu-mi mai fac griji despre Smart Cities și am început să iubesc Smart Citizens”
 • Florin Enache – co-fondator #better – inițiativa pentru responsabilitate în construcții – „Decizii majore în construcții, implicare sau inconștiență?”
 • Livia Ivanovici – arhitect, co-fondator #reCONSTRUIM – „Cum construim comunități care susțin calitatea mediului construit?”
 • Andrei Botescu, fondator Pegas – „ApeRider – primele luni”
 • Demis Ghindeanu, co-fondator Pony Car Sharing – „Car Sharing in a Smart City. The perfect match”

Moderatorii evenimentului vor fi Mihnea Ghilduș (Dizainăr), pe 14 septembrie, și Mihaela Ion (Revista Atelierul) în ziua de 15 septembrie.

Vă invităm să consultați programul și informațiile despre vorbitori pe www.bife-sim.ro

Accesul la conferință se face pe baza unei invitații pe care o puteți obține printr-un mail de înscriere la adresa corina.radulescu@romexpo.ro, în limita locurilor disponibile.

invitati_conferinta-de-design-2018

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0