fbpx

Contraste și versatilitate într-o amenajare în stil industrial

AMENAJARE DE INTERIOR: MAT Studio TEXT: Anca Rotar FOTO: courtesy of MAT Studio

Situat în cadrul unui nou complex rezidențial din Capitală, acest apartament este definit de influențe industriale și un joc tonic de materiale și texturi. Suprafața redusă a reprezentat o provocare căreia i s-a răspuns cu ingeniozitate, prin soluții neconvenționale de depozitare ce maximizează spațiul disponibil și permit multiple scenarii de utilizare.

Caracterul dinamic al amenajării este rezultatul juxtapunerii de elemente contrastante: corpuri de mobilier vopsite în albastru profund și negru alternează cu suprafețe din lemn natur, într-un cadru neutru unde zonele de interes sunt marcate prin introducerea de texturi de beton. Estetica industrială este asumată în mod abil, printr-o serie de rezolvări din țeavă rectangulară și plasă metalică expandată, precum și prin expunerea conștientă a unor elemente tehnice, precum tubulatura hotei, țeava de gaz sau cablurile electrice.

Pegboard-ul, piesă aparținând aceluiași limbaj stilistic, se regăsește în zona de intrare, în living, dar și în dormitor, unde servește și drept mască pentru radiator. Acesta reprezintă atât o soluție versatilă pentru depozitare, rafturile putând fi mutate sau suplimentate în funcție de necesități, cât și un element de decor aparte, prin textura lemnului stratificat, ce transpare prin vopsitorie, dar si prin dimensiunea și regularitatea golurilor.  

cuier_DSC_5379-HDR-Edit-1
pegboard_living_DSC_5034-HDR-13

Apartamentul se bucură de lumină naturală din abundență, grație vitrajelor generoase cu parapet jos. În cadrul zonei de zi, bucătăria integrează ascuns majoritatea nevoilor de depozitare. Locul de luat masa, executat custom sub forma unui bar adosat canapelei, crează împreună cu aceasta o „insulă” ce poate fi ușor reconfigurată.

bucatarie_DSC_5022-HDR-11

Această soluție eliberează restul peretilor și face loc biroului de lucru, dar și spațiului de relaxare închegat în jurul nișei ferestrei cu vedere spre parc, definit de o banchetă adâncă, a cărei bază integrează o depozitare și, în același timp, ascunde centrala murală.

În dormitor, depozitările prevăzute sub pat și storul roman (în loc de draperie) amplifică spațiul restrâns. Dressingul generos este camuflat cu abilitate, el dublând peretele și constituind un fundal subtil pentru pat. Masca pegboard pentru radiator, accentele de albastru și vopseaua decorativă cu textură de beton întregesc compoziția și o plasează armonios în cadrul ansamblului.

PROIECT: Apartament DC1; AMPLASAMENT: complex rezidențial Delta City, București; SUPRAFAȚA UTILĂ: 57 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: MAT Studio; FINALIZAT: 2022; DISTINCȚII: unul dintre proiectele câștigătoare în cadrul concursului Design Meets Functionality organizat de Blum România

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0