fbpx

Cu mocăniţa de pe Valea Hârtibaciului la Bucureşti

În perioada 31 octombrie – 1 noiembrie 2013 problemele mocăniţei de pe Valea Hârtibaciului au ajuns în atenţia locuitorilor din Bucureşti.

În numai două zile, sute de bucureşteni au cerut informaţii şi au semnat petiţia pentru trecerea liniei de cale ferată îngustă Sibiu – Agnita (inclusiv deviaţia Cornăţel – Vurpăr) din proprietatea publică a statului român administrată de Societatea de Administrare Active Feroviare în proprietatea Consiliului Judeţean Sibiu (sau a altei entităţi administrative locale din judeţul Sibiu) cu obligaţii privind păstrarea obiectului de activitate, de conservare şi restaurare a monumentului istoric şi sprijinirea dezvoltării liniei prin turism şi cultură. Această acţiune a fost un succes şi din punct de vedere al promovării potenţialului turistic al Văii Hârtibaciului. Alte acţiuni similare vor avea loc în perioada următoare.

Prin acţiunea din pasajul Universităţii, dorim să creştem la nivel naţional gradul de informare şi conştientizare pe tema potenţialului patrimoniului ca resursă pentru dezvoltarea zonei Valea Hârtibaciului. Vrem să strângem un număr cât mai mare de semnături, nu numai la nivel local, pentru a convinge autorităţile că turismul din zonă poate fi dezvoltat, iar un prim pas în acest sens este repunerea în funcţiune a Mocăniţe. Pentru că niciun proiect de restaurare şi dezvoltare a liniei de mocăniţă nu poate fi implementat atât timp cât situaţia proprietăţii este neclară, soluţia noastră este simplă şi naturală: linia şi clădirile trebuie să treacă din proprietatea CFR/SAAF în proprietatea Consiliului Judeţean Sibiu sau orice tip de asociere a autorităţilor din Valea Hârtibaciului. Abia apoi vom putea să discutăm despre viitorul acestei linii.

Vă reamintim că iniţiatorii acestui demers sunt: Asociaţia Mioritics, Asociaţia Prietenii Mocăniţei, Asociaţia Monumentum, Direcţia Judeţeană de Cultură Sibiu, Asociaţia Hosman Durabil, GAL Microregiunea Hârtibaciu şi Consorţiul pentru Dezvoltare Interregionala Sibiu – Agnita. Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

Îi invităm pe toţi cei care nu ajuns în pasajul Universităţii să semneze petiţia aici.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0