fbpx

Cu prilejul lansării noii selecții „Case din România”, vă invităm să redescoperiţi câteva proiecte-vedetă

Proaspăt apărut pe piaţă, albumul Case din România. Selecție 2021 propune o selecţie de 13 proiecte relevante finalizate în ultimii ani. Până vă delectați cu noua „recoltă” de case – probabil seria igloobest cea mai îndrăgită –, vă invităm să revizitaţi câteva dintre proiectele incluse în volumele apărute în anii trecuţi.

Casa B – Studio 1408

Foto: Cosmin Dragomir

Foto: Cosmin Dragomir

În contextul cartierului bucureștean Pipera, această casă apare ca o ierarhie volumetrică care se înlănțuie gradual, bucurând atât ochii, cât și parcurgerea spațiului destinat locuirii. Diferitele volume alăturate se etalează și într-o varietate a texturilor, a materialelor selectate. Cărămida aparentă, în culoarea pământului, este baza peste care se așază, ca într-un joc, un luminos volum alb cu inserţii din lemn. În spatele casei, terasa devine o prelungire a livingului și a diningului, fiind acoperită cu un sistem cu pale direcționale automatizate care permite controlul însoririi, oferind o acoperire totală sau ritmată. În ceea ce privește planimetria, centrul delimitează zonele conform gradului de intimitate: livingul și dependințele versus zona matrimonială și cea destinată copiilor.

Proiect publicat în Case din România 9 / 2018
case_9_shop

 

 

 

 

 

 

 

Casa H – Prodid

Foto: Arthur Ţinţu

Foto: Arthur Ţinţu

Proiectată de echipa de arhitecți Prodid, Casa H apare armonios și modest, într-un plan secund al străzii Mircea Vulcănescu şi coexistă armonios cu o construcţie existentă, pe care o completează. Arhitectura ansamblului este configurată  împrejurul spațiului verde, liber al curții, iar limbajul arhitectural propus valorifică atmosfera vernaculară. Amplasamentul casei existente între două străzi și terenul cu o configurație poligonală au determinat un implant atipic. Astfel, trei registre orizontale sunt clar marcate în cadrul volumului nou. Mansarda, realizată integral de lemn, îi dă acoperișului senzația de plutire.

Proiect publicat în  Case din România 9 / 2018
case_9_shop

 

 

 

 

 

 

 

Casa Doja 36 – Tecon Architects

Foto: Vlad Pătru

Foto: Vlad Pătru

Această locuinţă din Cluj are atât un context distinct, cât şi o siluetă specială. Strategia spaţială de trepte şi gradaţii a fost generată de sit, 4 metri diferenţă de nivel a terenului, două calcane la limitele de proprietate, perspectiva minunată asupra oraşului şi orientarea cardinală.Retragerea de la stradă lasă o varietate de locuri interesant configurate şi spaţii afară. Ele conduc, acompaniază, dezvăluie, adăpostesc şi au, astfel, caractere diferite. Amenajarea terenului şi rezolvarea calcanului vestic fac curtea să se alinieze la nivelul acoperişului vecin. Caracterul gradual este menţinut şi în spaţiile interioare.

Proiect publicat în Case din România. Selecția 2020

Case din Romania 2020

 

 

 

 

 

 

 

Casa P31 – ACS Studio

Foto: Ovidiu Micşa

Foto: Ovidiu Micşa

Volumul alb, orizontal, cu goluri pe toată înălțimea nivelului, se deschide spre grădina privată printr-o întinsă terasă acoperită, spre care este orientată zona de zi. Zona de noapte este amplasată adiacent livingului și privește, de asemenea, spre pavilionul din grădină la care duce o alee de deck. Caracterul minimalist al amenajării este evident prin planurile verticale cu texturi discrete, animate de prezența elementelor naturale pe care le înconjoară. Lemnul pardoselilor și al aleilor este singurul element colorat și vivace, astfel încât accentul să fie pus pe arborii plantaţi în curțile de lumină.

Proiect publicat în Case din România. Selecţie 2020

Case din Romania 2020

 

 

 

 

 

 

 

Flight House – Răzvan Bârsan + Partners

Foto: Anatol Strună

Foto: Anatol Strună

În cadrul acestui proiect, accentele de galben  au fost folosite pentru a evidenția elementele metalice ale fațadei, în contrast cu albul și negrul tencuielii decorative, evocând, în același timp, pictura abstractă. În completarea volumului principal din parter, ce are funcțiunea de zonă de zi, a fost realizată o extindere puternic vitrată, cu tâmplărie din aluminiu, iar volumul opus a căpătat funcțiunea de cameră hobby, în timp ce zona de noapte, marcată de un accent vertical, a fost amplasată la etaj. La exterior, piscina a fost marcată prin „ruptura” operată între materialele de finisaj, deck-ul fiind înlocuit cu pardoseală din ceramică cu efect de beton aparent.

Proiect publicat în Case din România. Selecţie 2020

Case din Romania 2020

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0