fbpx

Cum ne unim bulele: noul format Premiile Superscrieri #8

Dacă știm ce s-a întâmplat după #colectiv, e pentru că autorii români precum cei premiați la Superscrieri ți-au explicat. Dacă știm ce se va întampla la primul cutremur din București, este pentru că un jurnalist s-a pus în locul tău și a muncit luni de zile să îți aducă în față o hartă informată – și clară – a impactului probabil. Acești autori sunt câștigători de Superscrieri, un premiu nu doar prestigios, ci și mai consistent din punct de vedere financiar.

Fundația Friends For Friends deschide ediția #8 a Premiilor Superscrieri, care de anul acesta va reprezenta mai mult decât o competiție jurnalistică (singura de acest gen din România). După primele 7 ediții și cei peste 100 de autori unici premiați pentru munca lor responsabilă și indispensabilă pentru publicul căutător de adevăr, Superscrieri revine ca un program integrat prin care autorii și cititorii să beneficieze mai mult fiecare de forța celorlalți.

Plusuri pe care le aduce noul format Superscrieri:

  • creșterea valorii în bani a premiilor oferite – premiile I pentru fiecare categorie vor fi 800 de euro, iar premiul cel mare, Superscrierea Anului, va fi 1500 euro
  • o nouă structură de premii, care include și mai multe categorii principale de concurs (Fotojurnalismul se alătură celorlalte 5 categorii la care autorii se pot înscrie: Reportaj, Investigație, Portret, Opinie și TV&video-jurnalism)
  • noul format al competiției vine cu o perioadă mai mare de înscriere pentru autori, până la finalul anului 2018 (31 decembrie termen de aplicații)
  • Gala de Premiere va avea loc la început de primăvară 2019, ca o deschidere a anului jurnalistic
  • extinderea proiectului este în principal susținută de BRD – Groupe Societe Generale (partener strategic) și FAN Courier (partener de creștere), care contribuie la realizarea unor evenimente mari dedicate comunității, sub forma unor congrese de new journalism, Zilele Superscrieri (ediția a doua în această toamnă și ediția a treia, înainte de Gala din 2019)
  • în cadrul ediției curente va fi lansat și cel de-al doilea volum al cărții Superscrieri, care va regrupa materiale premiate în perioada 2015-2018
  • FFFF își propune realizarea unei cercetări naționale despre consumul de presă, pentru a înțelege mai bine nevoile și obiceiurile publicului
  • două jurnaliste vor aduce o voce nouă în juriul confirmat până în acest moment, Paula Herlo (Pro TV) și Georgiana Ilie (Școala9), iar Emilia Șercan este noul președinte al juriului. Alături de ele vor juriza membrii deja veterani, precum Dan Duca, Florin Negruțiu, Irina Păcurariu, Marius Comper, Mona Dîrțu, Mihnea Măruţă, Oana Giurgiu, Paul Radu, Robert Schwartz și Teodor Tiță precum și Bogdan Dincă și Petruț Călinescu (pentru jurizare Fotojurnalism).

Superscrieri #8 va fi despre cum ne unim bulele, prin adevăr și încredere:

Emilia Șercan, președintele juriului: „Era digitală a redefinit atât presa în ansamblu, cât și relația dintre jurnaliști și audiență, astfel încât conexiunea dintre cele două părți este acum la un click distanță. Cititorul ajută voluntar la căutarea adevărului, oferă informații, opinii sau critici. Cititorul distribuie articole de presă sau deschide dezbateri. Iar fundamentul acestei relații este încrederea. Tot ce trebuie să facă jurnalistul este să își respecte misiunea, aceea de a furniza știri și informații corecte, de încredere.”

Sorin Trâncă, președinte FFFF, inițiator Superscrieri: „Acesta este rolul nostru, al Superscrierilor: să construim Încredere, prin propagarea Adevărului. Să construim o punte între cititori și autori de creative writing și jurnalism narativ, investind într-o platformă pe care Cititorul primeste adevăr, pentru ca, la rândul său, Autorul să primească recunoaștere și susținere.”

În această primă fază, Fundația Friends For Friends, îi invită pe autori să se adune iarăși la Premiile Superscrieri, ediția #8, cu cele mai bune materiale de non-ficțiune pe care le-au realizat în ultimul an. Autorii pot aplica online. Regulamentul și formularele de aplicații sunt disponibile pe site-ul FFFF.ro/Premiile-Superscrieri.

Superscrieri este o inițiativă independentă a Fundației Friends For Friends (FFFF.ro), realizată împreună cu oameni și companii care vor să susțină responsabilitatea în documentarea și transmiterea realității:

BRD-Groupe Société Générale, de 5 ani partenerul strategic de bază, partener în oferirea celor 15 Burse Superscrieri pe tema educației și în publicarea celor două volume „Superscrieri”; FAN Courier, partener de creștere, investește în extinderea proiectului; sponsori de categorie și susținători de bază ai premiilor: Friends\TBWA, Romanian Business Leaders, Kaufland Romania, Bitdefender.

Printre super-prietenii și susținătorii media se numără: Pagina de Media, IQads, MondayMemo, Savantgarde, Scena9, Europa FM, Radio România Cultural, Dilema Veche, PressOne, Recorder.ro, Republica.ro, Decât o Revistă, The Power of Storytelling, The Institute, Centrul pentru Jurnalism Independent, RISE Project, Think Outside The Box, IGLOO Media, România Pozitivă, Editura Humanitas, Editura Publica, Cărturești și mulți alții.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0