fbpx

De-a Arhitectura invită publicul interesat de educația de mediu construit la „Arhitrainer – modul M (Motivațional)”

Asociația De-a Arhitectura lansează programul „Arhitrainer” cu un prim eveniment care face parte din modulul M (Motivațional). Desfășurată pe 6 aprilie 2024 la Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România (OARB), întâlnirea le este destinată celor interesați să afle mai multe despre cum se pot implica în activitățile asociației și deci cum pot sprijini astfel înțelegerea valorilor mediului construit în școli, licee și în comunitățile lor.

Ne-am gândit că persoanele care sunt curioase despre Asociația De-a Arhitectura au nevoie de informații pentru a transforma acest interes în motivație de implicare. Prin urmare, suntem foarte bucuroase să putem organiza, cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România (prin «Timbrul Arhitecturii») și găzduiți de OAR București, acest prim eveniment din seria Arhitrainer – modul M (Motivațional). Cu cei care sunt dispuși să petreacă cu noi o jumătate de zi într-o sâmbătă de primăvară, vom discuta concret în ce constă implicarea în activitățile asociației și vom oferi răspunsuri la întrebările participanților care vor putea fi adresate direct unor membri cu experiență atât în implementarea programelor noastre în școli, cât și la atelierele de club, transmite arh. urb. Vera Marin, coordonator program „Arhitrainer” și vicepreședinte De-a Arhitectura.

 

Program „Arhitrainer” se adresează absolvenților sau studenților ai unor programe de studii superioare care sunt sau vor să fie implicați în educație: în domeniul mediului construit (arhitecți, urbaniști, peisagiști, arhitecți de interior, designeri, ingineri, etc.), în artă și cultură, și alți specialiști care contribuie la înțelegerea și transformarea mediului construit: antropologi, sociologi, juriști, economiști, dar și cadre didactice care vor să folosească mediul construit în activitățile de predare.

 

Evenimentul de pe 6 aprilie 2024, desfășurat între orele 10:30-14:00 la sediul OAR București din str. Sf. Constantin, nr. 32, sector 1, și cea de-a doua sesiune online, pe platforma ZOOM, organizată la o dată ulterioară, este primul dintr-o serie de trei module pe care asociația le va desfășura începând cu acest an. Pentru a participa cei interesați sunt rugați să se înscrie prin formularul de aici: https://forms.gle/K2SqvrPu5nzRrU4W9.

 

Cele trei module ce formează programul „Arhitrainer” sunt:

 

Modul M – de la motivație – pentru cei care nu știu de unde să înceapă, în care persoanele curioase despre programele asociației pot afla tot ce doresc să știe direct de la o parte din membrele fondatoare ale asociației și de la coordonatori locali și alte persoane cu experiență în Rețeaua De-a arhitectura.

 

Modul E – de la schimburi de experiență pe programele curente – pentru cei care vor să prezinte experiențele proprii de îndrumători, dar și să vadă din experiențele altora.

 

Modul C – de la creație de scenarii noi, de propuneri de proiecte din care să rezulte noi materiale educaționale, etc. 

 

 

 

***

 

Asociaţia De-a Arhitectura este o comunitate de profesioniști ai mediului construit şi profesori care modelează un viitor mai bun prin educație de arhitectură pentru copii, tineri și adulți. Programele noastre promovează creativitatea și inovația și îi ajută pe copii să se pregătească pentru lumea reală. Într-un deceniu am ajuns la peste 35.000 de elevi din România, implicând peste 1300 de profesori și 1200 de arhitecți voluntari. Programele educaţionale se desfăşoară cu precădere în şcoli sub forma cursurilor opţionale, dar şi în muzee şi în cadrul evenimentelor de arhitectură şi design.

 

Ordinul Arhitecţilor din România (OAR) finanţează o parte a programelor Asociaţiei De-a Arhitectura prin „Timbrul Arhitecturii”. Programul cultural De-a arhitectura a fost iniţiat în 2011, iar din anul 2016 OAR a decis ca acest program să devină program cultural prioritar deoarece răspunde celor cinci criterii ale programelor culturale prioritare: amploarea, singularitatea, unicitatea, complexitatea şi calitatea.

 

Misiunea Asociaţiei De-a Arhitectura

Construim prin educaţie. Construcţia noastră creşte când:

⌂ Copiii şi adulţii înţeleg şi iubesc valorile mediul construit şi sunt activi în comunităţile lor.

⌂ Profesioniştii mediului construit se implică, prin educaţie, în societate.

⌂ În educaţie, joaca, experimentul şi creativitatea sunt luate în serios.

 

Pentru orice alte detalii puteți contacta asociația la:  office@de-a-arhitectura.ro sau vă puteți informa aici:

Website: https://www.de-a-arhitectura.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/DeAArhitectura/

Instagram: https://www.instagram.com/deaarhitectura/

Linkedin: www.linkedin.com/company/de-a-arhitectura

YouTube: www.youtube.com/c/AsociatiaDeaarhitectura 

 

 

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0