fbpx

De Ziua României, Make a Point inaugurează scara din jurul „Turnul de apă şi artă”

Marea inaugurare a Turnului de apă şi artă din Pantelimon va avea loc duminică, 1 decembrie, de Ziua naţională a României. Make a Point şi ING Bank România vă anunţă pe această cale că a finalizat ultima etapă a proiectului derulat în ultimii doi ani, de reabilitare şi transformare a Turnului de apă al Postăvăriei Române în Turn de artă

În 2012, Turnul de apă a fost subiectului unui concurs artistic, finalizat cu pictarea Perdelei verzi (lucrare a artistului româno-libanez Daniel Georges) pe partea superioară a turnului. (http://makeapoint.ro/point/Galeria_Din_Turn_ro.html)
În vara acestui an a fost demarată construcţia scării elicoidale din jurul turnului, care va permite la final de an o panoramă spectaculoasă a oraşului. Montarea scării întregeşte proiectul Turnul de apă şi artă şi va permite organizarea de evenimente şi expoziţii în spaţiul acestuia . Scara exterioară va desăvârşi un spaţiu atipic pe interior, vertical, special conceput să găzduiască instalaţii sau expoziţii de artă pentru care până acum nu se găseau locuri adecvate.

Vizitatorii care vor fi în preajma turnului la 1 decembrie vor putea admira ce se întâmplă în turn, intrând în el şi luând parte la un experiment inedit de muzică şi vizualuri (creat de artiştii Suzana Dan, Cătălin Creţu şi Şerban Jipa), despre care încă nu vă dezvăluim totul, pentru a nu strica surpriza.
În plus, cine urcă pe scară, până la 30 de metri înălţime, va putea să „spioneze” interiorul turnului pe ferestrele special „săpate în turn” sau va putea să privească în zare şi să-şi admire oraşul.

Până la inaugurare bucureştenii, şi nu numai,sunt invitaţi pe pagina de Facebook a Make a Point să participe la concursul „Ghici câte trepte are scara?” şi să câştige un Ghid RePad sau dreptul de a pune primii piciorul pe scara Turnului de apă şi artă.

###

Proiectul Turnul de apă şi artă este o iniţiativă Make a Point, realizat cu sprijinul ING Bank România, care beneficiază şi de susţinerea AFCN şi Apa Nova. Asociaţia culturală Make a Point foloseşte acest obiectiv industrial – utilizat şi azi la creşterea presiunii apei în conducte – în „lupta” pentru cucerirea culturală a cartierului Pantelimon. Înalt de 37 de metri (ultimul segment de 6 metri înălţime a fost deja pictat cu Perdeaua verde, proiectul votat de bucureşteni în urma concursului de proiecte), Turnul de Apă va deveni un obiectiv turistic şi cultural, prin montarea scării în jurul lui.

Turnul este situat chiar în incinta Postăvăriei Române, pe Şos. Morarilor nr. 1, sector 2, Bucureşti şi este deocamdată singurul turn/castel de apă construit în perioada comunistă care îşi găseşte şi o aplicabilitate turistică.

###

Make a Point

Make a Point este o Asociaţie culturală înfiinţată în anul 2009 de către trei oameni de artă: criticul de film Viorica Bucur, regizorul de film documentar Mădălina Roşca şi artistul vizual Alma Cazacu, care aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind.
Asociaţia organizează expoziţii, spectacole, proiecţii de film, seminarii, workshop-uri şi este un spaţiu dedicat expunerii de lucrări şi mesaje ale creatorilor contemporani într-un loc aparent inaccesibil artei: o fostă hală a Postăvăriei Române. In 2012, Make a Point a câştigat Premiul al II-lea pentru Cultură la Gala Societăţii Civile.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0