fbpx

Decalogul sustenabilității Deceuninck

„Construim un cămin sustenabil” este principiul călăuzitor al strategiei Deceuninck. Soluţiile noastre inovatoare contribuie la adoptarea unui stil de viaţă confortabil și cu un impact mic asupra mediului.

Avem o strategie activă

Suntem lider al pieței globale de profile din PVC. Construim o cultură a sustenabilității și producem ferestre și uși pentru cămine confortabile și atrăgătoare.

 

Ne aliniem politicilor de mediu responsabile

Deceuninck s-a angajat să respecte obiectivele inițiativei Science Based Targets (SBTi). Suntem în plutonul fruntaș al celor ce implementează Pactul Verde European. Până în 2030 vom reduce emisiile de CO2 cu 60%, peste obiectivele Pactului.

 

Aplicăm decizii evaluând și impactul ecologic

Răspundem activ provocărilor pieței privind accesul la materii prime și creșterea costurilor cu energia. Dovada este creșterea vânzărilor de sisteme de profile eficiente energetic, anul 2022 fiind cel mai bun din istoria companiei.

 

Schimbăm percepția asupra PVC-ului

Demonstrăm, prin sistemul de ferestre și uși Elegant, că PVC-ul este un material estetic, o reală alternativă la aluminiu, 100% reciclabil, ce nu poluează natura.

 

Activitatea noastră forte – reciclarea

Avem cea mai mare fabrică de reciclare din Țările de Jos, în Diksmuide. Aceasta reciclează anual 45 000 tone de PVC rezultat din deșeuri post-producție și post-utilizare. Granulele obținute au consumul energetic cu până la 90% mai mic față de materia primă virgină.

 

Inovațiile noastre reduc consumul de energie

Roadele cercetării se regăsesc în inovații. iCOR este primul bloc constructiv modular din domeniu. Acesta permite unui profil de toc să poată fi alăturat oricărui profil de cercevea, lărgind gama de combinații estetice și funcționale. ThermoFibra crește portanța profilelor și capacitatea de izolare termică prin armarea longitudinală cu fibră de sticlă, eliminând profilele din oțel. Utilizarea Forthex – profil din PVC armat cu bare din oțel și umplut cu spumă poliuretanică – îmbunătățește performanța ferestrelor și ușilor la nivelul cerințelor caselor pasive.

 

Electrificarea regenerabilă

Ne propunem scăderea utilizării combustibililor fosili și creșterea producției și aprovizionării cu energie regenerabilă.

 

Monitorizăm impactul asupra mediului

Am dezvoltat proceduri de monitorizare ecologică a produselor noastre, atât în procesul de fabricare, cât și în utilizare și reciclare. Suntem transparenți privind utilizarea fără riscuri a produselor noastre.

 

Atragem talente și creștem performanța individuală

Implementăm sustenabilitatea prin oameni, pentru oameni. Politica noastră de resurse umane stimulează angajamentul echipei și susține atingerea obiectivelor. Atragerea și menținerea talentelor face parte din ADN-ul nostru.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0