fbpx

Descoperă Festivalul de Film Feminist | 1-5 septembrie

Asociația A.R.T. Fusion organizează Festivalul de Film Feminist, în perioada 1-5 septembrie, în București, la Cinema Europa.

Evenimentul cultural explorează teme feministe precum drepturile femeilor, accesibilitate, siguranță în spațiul public, egalitate de gen, violență de gen, migrație, stereotipuri și roluri de gen, discriminare pe criterii de gen la locul de muncă, drepturile comunității LGBTQ+, politică și reprezentare, identitate și intersecționalitate.

Filmele selectate sunt din țări de pe 5 continente, iar la finalul proiecțiilor, vor exista sesiuni de Q & A și dezbateri pe temele abordate, la care vor participa echipele de film și experți/experte în domeniu. Pe perioada festivalului, vor exista și evenimente conexe care ne vor aduce aduce mai aproape de înțelegerea feminismului și a problemelor cu care se confruntă femeile în societate.

Festivalul are drept scop explorarea modurilor în care atât bărbații, cât și femeile, trăiesc într-o societate patriarhală, dar și combaterea stereotipurilor și violenței de gen prin conștientizare, dialog și reflecție.

Anunțurile despre evenimentele conexe vor fi făcute în evenimentul de pe Facebook și pe pagina organizației, iar programul cu filmele poate fi consultat aici.

Festivalul de Film Feminist face parte dintr-un proiect finanțat de către Consiliul Europei, prin Fundația Europeană pentru Tineret și sponsorizat de către Ambasada Spaniei în România.

Parteneri culturali: Ambasada Suediei, Fundația Culturală Greacă, Ambasada Mexicului în România.

Parteneri media: IQ Ads, Munteanu, Flawless, Movienews.ro, Cinepub, Educație Privată, Igloo, Fundația Friends for Friends – In a Relationship, Zile și Nopți, Bucharest Cultural Events, Film Menu, Radio România Actualități.

Pentru mai multe detalii o puteți contacta pe Monica Tudorache, responsabilă de comunicare, la numărul de telefon 0762014383.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0