fbpx

Design extrem (II): o altfel de cabană în inima pădurii norvegiene

Cotinuăm seria Design extrem cu încă o construcție îndrăzneață ce se adaptează unui mediu aparent neprietenos, fără a renunța la inovație și funcționalitate.

La nord de Oslo, în inima pădurii norvegiene, echipa Mork-Ulnes Architects a conturat o interpretare modernă a clasicei cabane nordice. Obişnuitul plan rectangular s-a dat peste cap, răspândindu-se asimetric în peisaj. Cu toate acestea, proiectul a avut grjă să nu renunţe la elementele esenţiale specifice cabanei tradiţionale, cum ar fi volumul compact sau funcţionalitatea, astfel că în cei 84 de metri pătraţi pot fi găzduite până la 10 persoane. Interiorul a devenit un spaţiu fluid din care nu lipsesc zonele de intimitate – trei dormitoare şi două băi mici.

Ferestrele asigură luminozitatea cabanei pe toată durata zilei, iar fiecare dintre camere se bucură de propria panoramă specială: din living se vede lacul Mylla, camera oaspeţilor are vedere către dealuri, camera copiilor priveşte către cer, iar intimitatea dormitorului este în perfect acord cu cea a pădurii. Pentru a contura interiorul simplu şi luminos, echipa de arhitecţi a optat pentru două materiale principale: placajul şi betonul. Atmosfera caldă, primitoare se conturează şi graţie mobilierului custom made şi apariţiei accentelor decorative din lână. Oaspeţii pot privi trecerea anotimpurilor de la adăpostul uneia dintre cele două verande protejate de vânt şi zăpadă şi care corespund, simbolic şi ca luminozitate, zorilor şi crepusculului.

Articol apărut în igloo 181 [dec 2017 – ian 2018]

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0