fbpx

Design GO! S-a deschis apelul pentru evenimente satelit Romanian Design Week 2023

The Institute invită organizații locale să facă parte din harta  evenimentelor satelit ale Romanian Design Week 2023. Până la 22 februarie, entitățile interesate pot înscrie în itinerariul Design GO! propuneri de evenimente prin care să (re)aducă efervescența creativă pe străzile Bucureștiului între 12-28 mai.   

Design Districts în oraș

 

RDW este cel mai amplu festival multidisciplinar local și redesenează anual harta orașului alături de zeci de business-uri și creativi independenți în programul Design GO!. Împreună, galerii, studio-uri, cafenele, institute culturale, showroom-uri, magazine și multe altele creionează noi trasee și obiective în oraș, propun teme de gândire și creează experiențe pentru public.

 

În 2023, harta festivalului delimitează patru zone de interes pentru publicul pasionat de design și arhitectură: cartierele Cotroceni, Dorobanți-Floreasca, Ioanid-Icoanei și Cartierul Creativ (platforma ce definește deja de 5 ani zona Grădinilor Cișmigiu – Bd. Elisabeta – Calea Victoriei – Buzești). 

 

Romanian Design Week 2023

 

Evenimentele propuse în cadrul apelului deschis până în 22 februarie pot fi expoziții, vizite, sesiuni de discuții, tururi ghidate, acțiuni care abordează teme de design și inovație, arhitectură, sustenabilitate sau răspund într-un mod original temei Connections tema oficială RDW 2023.

 

Connections pleacă de la premisa că într-o lume în schimbare, în care rețelele devin din ce în ce mai complexe, densitatea demografică crește, canalele de comunicare se schimbă în permanență, iar provocările legate de exprimare se diversifică permanent, preocupările legate de maniera în care ne conectăm unii cu alții, dar mai ales temele legate de comunități și spații de dialog devin din ce în ce mai complexe și importante, iar designul devine un instrument din ce în ce mai valoros pentru a le aborda și/sau soluționa.

 

Romanian Design Week, un proiect The Institute și UniCredit Bank, a devenit pe parcursul ultimilor 10 ani cel mai complex eveniment dedicat industriilor creativ-culturale din România. Ediția 2023  propune publicului o expoziție centrală ce prezintă proiecte de arhitectură, design interior, design grafic, ilustrație, design vestimentar și design de produs, programul de evenimente satelit (Design GO!), dar și Noaptea Birourilor de Arhitectură, o seară în care studiourile își deschid porțile pentru breaslă și publicul larg (pentru care RDW va deschide înscrierile în luna martie).

 

Pentru a face parte din programul Design GO!, aplicanții pot înscrie una sau mai multe inițiative până la data de 22 februarie prin completarea formularului online. Condițiile de participare pot fi consultate aici.

 

 ***

 

Prezentat de: UniCredit Bank

Parteneri: IQOS România, Cemacon, Absolut, Kozel


Mai multe detalii pe website, Facebook și Instagram.

 

Despre The Institute

The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de peste 25 de ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România. Prin tot ceea ce face, contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. Este fondator al proiectelor Romanian Design Week, DIPLOMA Show, Gala Societății Civile, Internetics  și inițiator al programelor ASAP România, Cartierul Creativ și Combinat.

 

Despre UniCredit Bank

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană simplă și de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate și de Investiții, oferind bazei sale de clienți o rețea unică vest, central- și est-europeană. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0