fbpx

Design Museum din Londra şi-a făcut planuri până în 2013

Text: Anca Rusu

Ca orice muzeu respectabil, Design Museum îşi face planuri din timp. Noua serie de proiecte începe toamna asta şi se desfăşoară până în 2013. De la sport şi design până la pantofi, bijuterii şi tineri designeri, muzeul încearcă să surprindă, să educe şi să distreze în egală măsură.

Design Museum din Londra şi-a făcut planuri până în 2013

Designer-ul anului 2011

În prima parte a noului an (8 februarie – 15 iulie) muzeul va prezenta câţiva dintre cei mai originali designeri din lume la categoriile arhitectură, modă, mobilă, grafică, digital, transport şi produs. Premianţii se vor anunţa în aprilie 2012.

Christian Louboutin

Între 28 martie şi 1 iulie, se anunţă foarte aşteptata expoziţie dedicată lui Louboutin şi pantofilor lui perfecti (dupa spusele multora), o fuziune reuşită între meşteşug, inginerie şi sculptură. Pentru cine se „limitează” la conversi, e bine de ştiut că designerul francez s-a lansat în 1991 şi că de atunci creează pantofi pe care se încăpăţânează să îi trateze ca pe bijuterii, în adevăratul sens al cuvântului. Deşi practice, creaţiile lui frizează arta şi asta cucereşte multe femei celebre în căutarea unui stil original. Expoziţia este prima prezentare cuprinzătoare a designerului în UK şi va explora felul în care, cu stil şi farmec, acesta a transformat radical designul de pantofi în ultimii 20 de ani. Se promite o expoziţie atipică, departe de o banala înşiruire a creaţiilor sale.

Sport versus Design

Sport versus Design (18 iulie – 18 noiembrie) va explora interacţiunea dintre design şi sport, altfel spus, cum designul ajută sportivii să doboare recorduri, perfecţionând articolele sportive. Cuvinte de ordine: performanţă, siguranţă şi inovaţie. Se vor prezenta momente cheie în care design-ul a jucat un rol semnificativ în evoluţia sporturilor, dar şi momente în care inovaţiile sportive au fost prezentate în cultura vizuală de către designeri, fotografi şi artişti sărbătorind atât funcţionalitatea, practicalitatea, cât şi frumuseţea designului sportiv. Se vor investiga şi situaţiile în care autorităţile sportive au intervenit pentru a limita efectele noilor echipamente sportive. Şi da, are legatură cu Olimpiada din 2012.

Unexpected Pleasures

Unexpected Pleasures (5 decembrie 2012 – 3 martie 2013) va trasa experimentele radicale ale bijutierilor contemporani care au răsturnăt convenţiile designului în domeniu. Se va explora semnificaţia bijuteriilor atât din perspectiva celui care le creează, cât şi a celui care le poartă.

Designers in Residence

De la sfârşitul lui august 2012 până în ianuarie 2013, Designers in Residence va prezenta lucrările câtorva tineri designeri susţinuti de Design Museum. Echipa muzeului avertizează că alte noi proiecte şi evenimente se vor anunţa curând. Suntem pe fază!

www.designmuseum.org

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0