fbpx

Design românesc la licitaţie

Dizainăr, magazinul-concept dedicat în exclusivitate designului românesc de obiect, organizează alături de casa de licitaţii Goldart, joi 7 noiembrie, prima licitaţie de design românesc de obiect. Evenimentul va avea loc la Hotel Marshal Garden, sala Safir, Calea Dorobanţilor nr. 50B, începând cu ora 19:00.

Printre creaţiile expuse spre vânzare, se numără obiecte semnate de ”Old New Design”, ”201 Design Studio”, ”Care? Cutare”, Alexandru Ghilduş, Anca Fetcu, Dragoş Motica, Oana Boboc, “Una ca Luna”, Mădălina Teler, ”Project Zulu”, ”Silva Artis” şi Gabriel Geller.

„Piaţa de design românesc trebuie să crească, nu are încotro. Dar ca orice creştere, aceasta trebuie să se întâmple păşind în afara zonei de confort, în afara evenimentelor mici, între prieteni.

Această licitaţie vine să demonstreze determinarea care guvernează întreaga noastră activitate la Dizainăr. Ne-am dorit să facem un pas în plus pentru a da un imbold pieţei de design românesc de obiect. Comunitatea designerilor de obiect este conştientă de propriile dimensiuni şi capacităţi, astfel că ne-am îndreptat către un alt tip de efort, acela de natură comercială. Dacă până acum am gravitat în jurul conceptelor şi a încurajării creativităţii, roadele acestui prim demers trebuie recompensate, ca validare a calităţii produselor şi ca încurajare spre un nou val de creaţii.

Lansându-şi obiectele spre licitaţie, designerii declară şi valoarea muncii lor, şi speranţa că obiectele vândute pe 7 noiembrie vor deveni la un moment dat artefacte cu valoare cel puţin istorică. Macintosh-urile din ’78 par să fie mult mai populare acum – de ce nu am impune un curs similar şi obiectelor de design românesc?

Pe 7 noiembrie pornim licitaţiile de la preţuri sub cele de listă, aşa că sperăm că publicul se va alătura manifestului şi va investi atât cât să putem marca primul pas semnificativ în revitalizarea acestui sector de creaţie.” – Mihnea Ghilduş, fondatorul Dizainăr.

Pe lângă realizări de marcă ale unor designeri contemporani, casa de licitaţii Goldart va scoate la licitaţia de joi 7 noiembrie şi remarcabile creaţii plastice, definitorii pentru arta modernă şi contemporană printre care şi două tablouri ale pictorului Nicolae Tonitza.

Lucrările pot fi văzute pe www.goldart.ro sau în expoziţie, la Hotel Marshal Garden, Cal. Dorobanţi 50 B, după următorul program:

Miercuri, 6 noiembrie, între orele 11:00 – 21:00

Joi, 7 noiembrie, între orele 11:00 – 18:00

Magazinul-concept Dizainăr

Imaginează-ţi un loc în care originalitatea şi neconvenţionalul sunt la ele acasă. Pătrunzi într-un laborator de design românesc, în care cumpărătorul, creatorul şi producătorul de obiecte de design îşi dau mâna pentru realizarea lor. În fond, noi utilizăm designul ca metodă originală de rezolvare a problemelor personale şi sociale, adresăm nevoi individuale prin soluţii inovatoare.

Ceea ce oferim nu este doar cultură urbană în cel mai select mod al ei, nu este doar originalitate şi inovaţie românească ci un adevărat stil de viaţă de care să te bucuri.

Fie că ne întâlneşti acasă (pe strada Puţul cu Plopi nr. 17), la un eveniment local sau la un târg internaţional, la Dizainăr vei găsi piese de design grafic, design de produs, şi o parte din lucrările de artă ale unora dintre cei mai îndrăzneţi designeri români, care s-au alăturat manifestului nostru.

Dizainăr se bucură de susţinerea casei de licitaţii Goldart şi a partenerilor media Igloo, THE INSTITUTE, Imbold Galeria, Deco şi Eco.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0