fbpx

Banchiza Urbană: Despre pasiuni și efectele lor #2. Ana Dinuță

Mai în glumă, mai în serios, pasiunile se pot transforma în chestii suficient de puternice încât să devină activități principale. Și nu vorbim despre cântatul la duș, după perdea, ci despre acele momente de dincolo de munca cea de toate zilele care se convertesc în substanță resprezentativă. Și memorabilă. Am luat la întrebări trei arhitecți despre pasiunile lor și unde s-a ajuns grație acestora. Primul pe listă a fost arhitectul Corvin Cristian, iar astăzi facem cunoștință cu Ana Dinuță.

Arhitect ca formare și experiență, Ana Dinuță a făcut de curând un pas către designul vestimentar. Despre acest parcurs nu crede să însemne vreo răscruce sau barieră pe drum ci mai degrabă o lărgire cu încă o bandă înspre aceeaşi direcţie a constructorilor de idei. Ingredientele definitorii în tot ceea ce face sunt capacitatea maximă şi dăruirea totală.

Blueprints: e mai dificil să croieşti o casă sau să desenezi o rochie?
E cam ca în bancul cu cei trei cai: unu’ era alb, unu’ era negru şi unu’ era mai încolo… Deşi par asemănătoare, procesele creative sunt esenţial diferite şi aş spune mult mai complexe în croirea casei.

Ce ingredient ai adaugă şi ce ingredient ai scoate din fashion-ul actual românesc?
Aş mai aruncă încă o mâna de sare experimentală şi aş renunţa complet la ceapa prăjită din tocăniţe. A se citi: deşi nu mă consider chiar în măsură să comentez fashion-ul românesc, cred cu tărie în puterea experimentului şi frumuseţea identificării procesului creativ într-un produs finit; cred în afirmarea unei identităţi proprii (atât pentru designer cât şi pentru consumatorul de fashion) şi în frumuseţea autenticului, indiferent dacă acesta este în tendinţe sau ba.

Unde vom putea merge (online, offline) dacă vrem să purtăm Ana Dinuță?
Pentru moment, atât eu cât şi atelierul suntem în construcţie. Sper ca în câteva luni să ne putem desprinde cel puţin la nivel organizatoric din faza experimentală pe care o iubim atât de mult şi să căpătăm o identitate urbană – un atelier/showroom şi una virtuală – pagină de internet dedicată.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0