fbpx

Detalii care înnobilează. Apartament ID

AMENAJARE DE INTERIOR: arh. Cristina Micu TEXT: Anca Rotar FOTO: Arthur Ţinţu

Situat într-un complex rezidenţial nou construit din Capitală, acest apartament cu trei camere este amenajat într-un stil contemporan în cadrul căruia nuanţele neutre şi liniile clare, simple, sunt înnobilate prin elemente precum texturile catifelate, verdele regal din living sau detaliile metalice aurii ale pieselor de mobilier şi corpurilor de iluminat.

La momentul începerii proiectului, apartamentul avea deja toate finisajele interioare, însă arhitectul Cristina Micu şi-a dorit să dea o notă personală spaţiului şi a inserat o serie de accente speciale în fiecare cameră, prin aplicarea de tapet, vopsea decorativă sau vopsea colorată.

 

Intrarea se remarcă prin tavanul metallic casetat, de culoare neagră, care scoate din anonimat spaţiul şi îi conferă un aer uşor industrial, echilibrat prin piesele de mobilier fin lucrate, cu detalii elegante, precum mânerele aurii ale dulapului de la intrare.

 

Zona de zi, cu o compoziţie tip semi-open space, cuprinde holul de la intrare, o baie, şi livingul ce comunică vizual cu bucătăria, de care este separat prin doi pereţi de sticlă cu uşi glisante şi ramă metalică neagră, un alt detaliu subtil glam, care articulează în mod elocvent spaţiul.

 

Bucătăria a fost gândită ca un spaţiu funcţional, cu depozitări generoase şi electrocasnice incorporabile. Totuşi, albul mobilierului este scos din anonimat de modelul riflat al corpurilor suspendate, iluminate indirect printr-o bandă LED încastrată. Şi aici au fost inserate accente precum placarea de perete cu compozit de cuarţ, a cărei mineralitate rece este pusă în contrast cu căldura blatului de lucru cu textură de lemn. Corpul de depozitare din dreptul peretelui de sticlă a fost gândit special pentru acest proiect, „greutatea” sa fiind contrabalansată de prezenţa coşurilor de rattan.

 

Dintre cele două dormitoare care alcătuiesc zona de noapte, primul păstrează funcţiunea şi aspectul clasic şi confortabil de dormitor matrimonial, în timp ce al doilea este un spaţiu flexibil, ce poate fi folosit ca home office sau cameră de oaspeţi, iar pe viitor transformat în cameră pentru copii.

 

Băile păstrează o linie neutră din punct de vedere cromatic, griul finisajelor fiind completat de mobilierul alb sau cu textură de lemn. Aici, accentele de culoare sunt reprezentate de lavoarele freestanding și bateriile negre.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0