fbpx

Din galerie la tine în sufragerie: descoperă arta contemporană cu Samsung România și One Night Gallery

Tehnologia şi arta devin din ce în ce mai interconectate în secolul 21: capodopere celebre coboară, în formate inovatoare, de pe pereții muzeelor lumii direct în viața noastră de zi cu zi, în timp ce artiștii tineri sau emergenți ajung mai rapid decât oricând la publicul larg, un public curios, receptiv, în așteptarea unor experiențe nemaivăzute. Arta – de ieri și de azi – se redefinește continuu și caută limbaje inedite. În acest context, Samsung România deschide noi drumuri tehnologic-artistice alături de One Night Gallery, prima galerie de new media art din România, pentru a ne oferi o colecție extinsă de opere realizate exclusiv de artiști români, alese special pentru televizorul The Frame. Mai mult, prin platforma Art Store, universul artei contemporane româneşti este acum accesibil tuturor.

Galeria de artă din sufragerie

Living Room Art Show, prima inițiativă locală Samsung x One Night Gallery, te invită să îţi transformi sufrageria într-o galerie dedicată artei românești contemporane, prin televizorul tău Samsung The Frame. Astfel, Samsung îşi îndeplineşte promisiunea făcută în 2020, la lansarea The Frame, de a face arta accesibilă oricui. Fie că vorbim de arta clasică, consacrată, fie că ne referim la arta contemporană și explorările ei, tehnologia are puterea de a le transpune în noi experiențe, care să miște ceva în fiecare dintre noi.

„Tehnologia și produsele Samsung ne pun la dispoziție instrumentele necesare pentru a accesa infinite noi posibilități, inclusiv la nivel cultural. Odată cu lansarea televizorului de lifestyle Samsung The Frame, în 2020, Samsung și-a asumat un obiectiv îndrăzneț – democratizarea artei prin facilitarea accesului rapid la opere de artă remarcabile din întreaga lume. Mă bucur că pot anunța și susține această nouă inițiativă pe plan local, un demers pe care Samsung România alături de One Night Gallery îl fac pentru a sprijini și promova tinerii artiști români prin intermediul televizoarelor noastre de artă, Samsung The Frame. În acest fel, putem contribui împreună la formarea unui univers digital cu totul nou, un univers care invită oamenii să-și transforme sufrageria într-o galerie de artă dedicată lucărilor românești contemporane”, a declarat Simona Panait, Director de Marketing Samsung România & Bulgaria.

The Frame goes local

Samsung The Frame prezinta Living Room Art Show

În sine un obiect de artă, Samsung The Frame vine chiar în sufrageria ta cu o colecţie impresionantă de peste 1.500 de opere din mari muzee precum Luvru, Prado din Madrid sau Ermitaj din Sankt Petersburg, invitându-te la o altfel de călătorie în timp și spațiu, la un altfel de raport cu arta care uneori ne intimidează. Iar începând din această toamnă, în parteneriat cu One Night Gallery, The Frame te imersează în universul artei contemporane româneşti prin intermediul platformei The Frame Art Store. Colaborarea îmbogăţeşte expoziţia de artă din sufragerie cu o serie de 20 de lucrări semnate de 10 artişti români, curatoriate de One Night Gallery, care vor putea fi admirate gratuit în orice moment, timp de 6 luni, de posesorii The Frame.

 „Ne bucurăm că One Night Gallery a fost selectată la nivel internațional să facă parte din acest acest demers artistic, inițiat de Samsung, ce aduce arta contemporană mai aproape de un public global. Aceasta vine perfect în continuarea misiunii noastre de a promova artiştii români prin intermediul tehnologiei şi de a experimenta noi medii de expunere. Prin Living Room Art Show oamenii pot deveni vizitatori, în propria casă, ai celor mai recunoscute galerii sau muzee din lume, precum Albertina, Artspace, Museo del Prado, Saatchi Art sau Lumas. Suntem mândri că alături de astfel de nume va fi expusă și colecția One Night Gallery care prezintă lucrările celor 10 artiști români”, au declarat co-fondatoarele One Night Gallery, Sorina Tocpeanu și Mădălina Ivașcu.

Tu pe cine pui în ramă?

The Frame Art Store îți aduce acasă figuri pe care poate că le-ai întâlnit deja în publicațiile igloo. Cu toții sunt artiști care ne plac, fiecare cu un stil recognoscibil: Adrian Ghenie, Victor Fota, Roman Tolici, Radu Pandele, dar şi nume mai noi de pe scena artei româneşti. Lucrările lor pot deveni, astfel, parte din viaţa ta, din atmosfera casei tale, aducând o schimbare de perspectivă, un impuls de imaginație şi talent.

Poţi alege să fii inspirat de liniile moderne şi aerul de relaxare şi sărbătoare din lucrarea Anei Bănică, Cin Cin…

Ana Banica Cin Cin_300 dpi_45x25cm

Ana Bănică, Cin Cin

…să păşeşti pe tărâmurile mai întunecate ale imaginaţiei cu Raluca Băraru, unde siluete lovecraftiene te invită în jocul lor…

Raluca Bararu gwp

…sau să fii martor la explozia cosmică colorată, nu lipsită de un anumit umor visceral, imaginată de Victor Fota.

Victor Fota Designoid 3E SAMSUNG 45cm

Victor Fota, Designoid

Şi lucrurile nu se opresc aici

Living Room Art Show iese şi la plimbare pe străzile Bucureştiului, pe care le transformă în galerii de artă. Lucrările din Living Room Art Show vor fi expuse în mai multe spaţii din Capitală preferate de bucureşteni pentru plimbările lor, dar şi în vitrine special amenajate de către designerul de interior Monica Păduraru în magazinele Cărturești Carusel, Muzica, H Victoriei și 1001 Arte. Special pentru instagrammeri, ilustrația creată de Alina Marinescu, Planets Collide, cu un aer de romance cosmic, va putea fi descoperită și în realitate augumentată pe platformă, unde va veni cu propriul său filtru.

Alina Marinescu_Planets Collide 45x25

Alina Marinescu, Planets Collide

„Inițiativa Samsung mi se pare de apreciat pentru că face arta mai accesibilă oamenilor, aducând-o direct în intimitatea caselor lor. Proiectul facilitează întâlnirea publicului cu arta, pentru că aceasta nu presupune prezența oamenilor într-o galerie de artă sau într-o expoziție clasică. Lucrarea propusă de mine se numește ‘Planets Collide’ și este despre dragoste, despre cum celălalt pare o lume nouă și incitantă, care ne poate completa propriul univers. Este ca un stop-cadru pe momentul îndrăgostirii, când suntem deschiși să îl explorăm pe celălalt și să ne lăsăm descoperiți. Cred că orice artist își dorește ca lucrările sale să ajungă la cât mai mulți oameni și prin mijloace proprii vremurilor în care traiește. Iar eu mă bucur să fac parte din selecția de artiști pentru acest proiect, cu o lucrare care vorbește despre explorarea unor noi universuri”, a declarat Alina Marinescu.

Mai multe informații despre campania Living Room Art Show găsiți accesând: https://www.samsung.com/ro/explore/life-hacks/the-frame-art-show-ong/.

Pentru mai multe detalii despre The Frame şi portofoliul de televizoare Samsung de lifestyle, puteți vizita www.samsung.com/ro.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0