fbpx

Dincolo de tipare

AMENAJARE DE INTERIOR: Pure-Mess Design TEXT: Anca Rotar FOTO: Sabin Prodan

Luxul este reinterpretat în cadrul acestei amenajări fusion jucăușe, unde suprafețe prețioase și obiecte spectaculoase sunt puse în valoare de accente industriale. În același timp, detalii abstracte, suprarealiste sau influențe din arta urbană creează un spațiu în afara reperelor temporale și amintesc, la fiecare pas, că locuirea poate fi o veritabilă artă.

Proiectul Off the Grid reprezintă un omagiu adus istoriei arhitecturii de interior, prin introducerea în același plan a numeroase elemente distincte, dar atent curatoriate și integrate cu atenție în cadrul unui ansamblu bine gândit. Beneficiarii și-au dorit ca amenajarea să fie una care își păstrează relevanța în timp, prin urmare arhitecții au integrat detalii atemporale precum ceramică ce imită Cortenul sau fototapet ce reproduce aspectul rugos al betonului decorticat pentru a crea un interior cu un aer puternic contemporan și o identitate vizuală puternică. Parchetul din lemn Boen Coral din living și mocheta Lano Soft (care se curata numai cu apa) furnizate de Glamour Floors oferă un aspect cald și sofisticat interiorului amplu.

C86A3243-HDR

La nivel funcțional, spațiul a fost împărțit pe două niveluri, parterul fiind definit de suprafețe generoase care îndeamnă la socializare, în timp ce etajul intim oferă refugiu și relaxare. Zona de zi de la parter este caracterizată de o organizare aparte a relației living-bucătărie-dining, toate gândite să comunice sinergic, într-un spațiu care se poate deschide sau închide în funcție de nevoi sau de moment.

 

Deși urmând linia contemporană a ansamblului, bucătăria introduce o serie de detalii industriale discrete. Accentele reci se îmbină pe fundalul modern, cald și texturat, constituit de fototapetul ce unifică întregul parter. Zona de dining, intimă și versatilă, este organizată în jurul unei mese cu structură metalică, a cărei bază trimite la aspectul sticlelor și paharelor de șampanie, cu forme și dimensiuni diferite, în timp ce blatul din lemn cu margini rotunjite imită o întindere de apă.

C86A3278-HDR

Etajul se deschide prin dormitorul matrimonial, spațiu de odihnă și oglindire perfectă a esteticii unei camere de hotel luxoase și relaxante, cu un design inspirat din natură și materiale care subliniază apropierea de aceasta. Baia adiacentă oferă un capăt de perspectivă controlat prin lastrele cu forme organice care constituie, în același timp, un spectaculos element de accent.

Pentru dormitorul copilului au fost alese culori și elemente unicat, inspirate din fauna sălbatică, ce conferă prospețime și jovialitate, în timp ce, în biroul pentru teme, placajul custom constituie și o zonă de iluminat aparte, care imită răsăritul și apusul soarelui. Dressingul cu iz clasic, prestigios reia, în zona scafei tavanului, fototapetul din zona de zi, susținând unitatea amenajării prin stabilirea unui element de legătură între cele două niveluri. 

C86A4653-HDR

Off the Grid este definit de o combinație de confort, căldură și funcționalitate și, de asemenea, puternic individualizat, cu detalii captivante la fiecare pas. Toate acestea sunt integrate printr-un joc de lumini natural-artificial care creează diferite contexte și forme asimetrice controlate.

 

PROIECT: Off the Grid; AMPLASAMENT: București; SUPRAFAȚA: 490 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: Pure-Mess Design, arh. Sergiu Călifar; FINALIZAT: 2022

 

Articol publicat în igloo #212 / Inteligența arhitecturală / februarie – martie 2023

 

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0