fbpx

Dublă lansare plus încă ceva: igloo 215 + Hoteluri din România 2023 + tote bag la 30% reducere

Sunt rare ocaziile când lansăm în tandem două produse igloo, iar aceasta este una dintre ele: cel mai nou număr al revistei igloo, ce problematizează tema efemerului în arhitectură, respectiv, albumul igloobest, Hoteluri din România 2023  – o selecție a celor mai relevante hoteluri românești recente. În plus, ne gândim că ar fi tare util și un tote bag, unul spațios, din pânză groasă de bumbac, care să susțină cele două publicații. 🙂 Și pentru că vin împreună, și prețul este pe măsură: 30% reducere pentru întreg pachetul!

Noul igloo 215 propune una dintre cele mai jucăușe, mai fluide și mai poetice teme dintre cele tratate până în prezent: efemerul în arhitectură. Opusă permanenței și monumentalității, arhitectura efemeră apare deseori ca o construcție temporară, migratorie, dedicată evenimentelor, experiențelor și semnificațiilor momentane. Când am început să discutăm despre conținutul dosarului curent, am fost puși în fața câtorva dileme și întrebări: Câte tipologii de construcții efemere există, ce durată de viață au (un an, o lună, o săptămână, o zi)? Sunt instalațiile artistice montate în spațiul public încadrabile în categoria respectivă? Deși categoric efemere, ne interesează pavilioanele din târguri și expoziții? Sau scenografiile? Care ar fi mai relevante?

 

Producțiile efemere aduc în discuție o raportare particulară la oraș și experiment, chestionând felul în care relaționăm cu mediul construit, dar și cu capacitatea noastră ludică de a interacționa cu spațiul, arhitectura, lumea din jurul nostru. Cu aceste gânduri în fundal, am purtat dialoguri cu Plastique Fantastique, Studio Ossidiana, SZCZ și SO-IL, conturând un dosar care ilustrează o scurtă re-întoarcere la joacă. Mai mult, am privit cum o instituție iconică încurajează experimentul și intersecția dintre artă, dezbatere și arhitectură, prin pavilioane anuale: Serpentine Gallery. Concluziile le trageți voi – noi lăsăm liber locul de joacă.

Cel mai nou igloobest Hoteluri din România 2023 – a treia carte despre hotelurile românești din istoria de 16 ani a colecției  propune 14 proiecte de esențe foarte diverse: de la construcții noi la bijuterii de epocă restaurate și reamenajate, din centrul capitalei până la malul mării, trecând prin diverse alte orașe. Selecția respectă două mari criterii: valoarea gestului arhitectural și asumarea creativă a contemporaneității, și care, sperăm noi, va constitui mai mult decât o serie de sugestii pentru alegerea unei destinații de ședere, devenind un reper pe traseul arhitecturii hoteliere românești. Ba poate și al industriei în general, căci nu vom obosi niciodată să afirmăm că valoarea arhitecturii crește în mod spectaculos valoarea de piață a oricărei construcții.

Desigur, de luat în considerare este și tote bagul nostru în ediție limitată, de culoare bej-nisipiu, cu un design cool, urban, creat de Doriana Mărășoiu.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0