Duplex atemporal cu tușe contemporane

IMG_7234-Edit-Edit

Nimic mai plăcut decât să te trezești într-un duplex cu iz atemporal, în care lumina naturală se strecoară liniștită și fără obstacole până întâlnește un… măslin. Nu e imaginație, ci viziunea Studio 2.1 transpusă într-un proiect bucureștean.

Un duplex bucureștean de 142 mp îmbracă în 2020 o haină atemporală în viziunea amenajării de interior a arhitecților de la Studio 2.1. Pe un fundal neutru dat de paleta coloristică din care nu lipsesc albul, griul, nuanțele naturale ale lemnului ori ceramicii, se poziționează rezolvări și elemente de design contemporane. Aici se înscriu, spre exemplu, scara care duce la cel de-al doilea nivel sub care și-a găsit loc și „axis mundi-ul” locuinței, un măslin major (a împlinit 18 ani), păstrarea spiritului deschis, grație privilegierii sticlei, și o serie de obiecte decorative și corpuri de iluminat, multe dintre ele semnate de designeri români.

IMG_7276-Edit

Dar să începem cu începutul, adică cu provocarea cea mai mare a amenajării, care, după cum spun arhitecții, „a fost să păstrăm o unitate a întregului spațiu, în special în zonele de la primul nivel, dar și pe casa scării, în holul de la etajul superior și chiar și în baia matrimonială, care comunică vizual cu zona de zi”. Faptul că au preluat proiectul de la zona de gri le-a permis arhitecților să modifice etajul, unde au mers pe ideea de mai mult spațiu, conturând un dormitor matrimonial, dressing și baie, care comunică cu zona de living, de jos, printr-un perete vitrat, soluționând astfel și pătrunderea luminii naturale. Și tot sticla a fost aleasă și pentru balustrada de la etaj, aceasta fiind completată de oglinda din hol cu diametrul de 180 cm, al cărei transport până la etajul 10 a fost, se pare, o reală aventură.

Integrându-se în conceptul amenajării, spiritul dormitorului matrimonial este unul minimalist peste care se suprapun elemente decorative sau finisaje care ies în evidență, cum ar fi alegerea unor plăci ceramice cu motive geometrice în baie sau diversitatea corpurilor de iluminat care apare și la primul nivel. Aici, amenajarea a început din living, unde spațiile utile – masa de dining – se intersectează cu cele de relaxare „with a twist”: canapeaua cu dublă orientare, leagănul suspendat din ratan, care invită la relaxare, sau șemineul cu bioethanol.

Un punct forte al amenajării îl constituie configurarea spațiului în spirit deschis. Din această perspectivă, în holul lung și îngust de intrare nu au fost amplasate spații de depozitare, acestea fiind transferate în… bucătărie, unde primele corpuri de depozitare au rol de cuier și pantofar. Singurul element despărțitor care a fost amplasat în duplex, și care grație deschiderii pe trei laturi se bucură din plin de lumina naturală, este „volumul funcțional din lemn dintre bucătărie și dining”.

IMG_7291-Edit-Edit

Cromatica naturală a amenajării este „spartă” vizual pe alocuri de obiecte în culori care poartă imaginația către vacanțe și escapism (albastru). Duplexul amenajat de Studio 2.1 reușește să își exprime personalitatea în mod onest și natural, oscilând între contemporan și atemporal.

***

Proiect: Amenajare de interior duplex; Amplasament: București; Suprafață: 142 mp; Design de interior: Studio 2.1; Echipa: arh. Cristina Caradim, arh. Radu Caradim, arh. Andreea Istrate, arh. Irina Pandele, arh. Emanuel Budăieș-Tânăru; Project Manager: Denis Pop; Echipa de construcții: Corpcostruct; Finalizat: 2020

Proiect prezentat în igloo #197_august-septembrie 2020

și selectat în albumul Interioare din România. Selecție 2020

SHOP_COPERTA INTERIOARE SEL2020