fbpx

Eco-Rom Ambalaje lansează concursul Eco Wi-fi Zone Design

Eco-Rom Ambalaje – compania deţinătoare a licenţei “Punctul Verde” în România şi cea mai importantă organizaţie de preluare de la agenţii economici a obligaţiei de reciclare şi valorificare a deşeurilor de ambalaje – organizează, în perioada 5 – 30 noiembrie concursul Eco Wi-fi Zone Design. Acesta reprezintă o continuare a demersurilor organizaţiei de a susţine tinerii specialişti în domeniul arhitecturii şi designului şi de a oferi administraţiilor locale o zonă atractivă şi utilă pentru comunitate şi cu un impact minim asupra spaţiului natural.

Astfel, tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani – studenţi, proaspăt absolvenţi sau practicieni în domeniul arhitecturii sau designului – sunt invitaţi să îşi pună în practică cele mai inedite idei de amenajare a unei „zone eco wi-fi”. Aceasta se doreşte a fi un spaţiu inedit de relaxare, cu elemente realizate din materiale reciclate, cu o zonă high tech, unde trecătorii îşi pot încărca telefonul, laptopul sau tableta prin intermediul instalaţiilor cu celule fotovoltaice şi unde pot avea acces gratuit la internet. În plus, această zonă evidenţiază importanţa colectării separate şi a reciclării deşeurilor de ambalaje prin prezenţa mesajelor eco şi a spaţiilor special amenajate pentru separarea deşeurilor.

„Într-un context în care trendul eco a luat amploare, credem că este necesar ca şi arhitecţii să reflecte, în lucrările lor, importanţa protejării mediului, în general şi a reciclării, în special. Numai punând la dispoziţie oamenilor locuri atractive, care să îi şi responsabilizeze în acelaşi timp, îi putem determina să aibă un comportament adecvat faţă de mediu. Prima zonă de picnic 100% eco implementată anul acesta în Tulcea este un real succes şi avem încredere că şi zona eco wi-fi va fi pe placul românilor” a declarat Lorita Constantinescu, Director PR & Comunicare, Eco-Rom Ambalaje.

Proiectele înscrise trebuie să exceleze prin calităţile lor estetice, dar şi să respecte cerinţele funcţionale şi de buget, astfel încât să ofere o soluţie durabilă, uşor de adaptat şi implementat în cât mai multe zone din ţară, chiar de către tinerii arhitecţi care le-au propus.

Câştigătorul marelui premiu va primi 1.500 de euro şi şansa de a transforma în realitate propriul proiect de amenajare, iar participanţii clasaţi pe locurile II şi III vor câştiga 700 şi respectiv, 300 de euro. Zona Eco Wi-fi va fi amenajată în oraşul câştigător al competiţiei Eco-Rom Ambalaje “Oraşul Reciclării – ediţia a II-a”, proiect ce se va desfăşura în prima parte a anului 2014.

Concursul Eco Wi-fi Zone Design este promovat şi susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România. Partenerii acestui proiect curajos sunt Iqads, Arhimania, Arhiforum, Igloo, Designist.ro, Modernism.ro, Feeder.ro, Hipmag.ro şi GensduBien – Comunitatea oamenilor de bine.

Pentru regulamentul concursului, alte informaţii suplimentare despre competiţie, precum şi realizarea înscrierilor în concurs, cei interesaţi pot accesa www.ColecteazaSelectiv.ro în perioada 5 – 30 noiembrie 2013.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0