fbpx

Educație pentru natură – Grădina Urbană Sustenabilă 2017

Asociatia “Liber la Educatie, Cultura si Sport” (www.educatie.ong ) desfășoară proiecte educative, culturale și sportive în rândul  tuturor segmentelor de vârstă, având un portofoliu bogat și participări internaționale. Departamentul Mediu și Permacultură din cadrul asociației a implementat în decursul ultimilor trei ani diverse proiecte pentru responsabilizarea și susținerea unui mediu curat, printre care  Plantăm. Ne Jucăm. Reciclăm; Livada dintre Blocuri.

Anul acesta, Asociatia “Liber la Educatie, Cultura si Sport”, în parteneriat cu Facultatea de Horticultura București, Facultatea de Urbanism București și cu Asociaţia Absolvenţilor Urbanişti şi Peisagişti din România a inițiat și desfășurat proiectul educativ Educație pentru natură – Grădina Urbană Sustenabilă. Acest proiect intră într-un circuit al exemplelor de bună practică implementate în România, contribuind la conturarea unui cadru non-formal pentru activitățile educativ-culturale ale ONG-ului.

Printre principalele obiective ale proiectului se numără: implicarea copiilor, tinerilor în activități de amenajare a unei grădini urbane, responsabilizarea pentru protectia mediului și respectul față de natură, implementarea unei soluţii de amenajare peisagistica avand ca principala constrangere – spatiu limitat la aproximativ 80mp, crearea și amenajarea unui mediu natural unde se vor desfășura activităti cultural – educative și recreative inițiate de Asociația “Liber la Educație, Cultură și Sport”. În plus își propune promovarea de idei noi de design peisagistic în mediul urban.

Studenţii, absolvenţii şi specialiştii în domeniu, sub îndrumarea cadrelor didactice Lector Dr. Peisagist Vera Dobrescu, Lect. Dr. Urbanist Sebastian Guță si Drd. Urbanist Corina Chirila s-au familiarizat cu problematicile zonei de lucru pentru a raspunde solicitarilor specifice de mediu, de integrare, de functionalitate educativa si, in final, de a descrie o soluție estetică, competitivă pentru un spațiu urban restrâns.

Arhitectura peisagera dezvoltata pentru mini – gradina urbana, reunește o diversitate de elemente peisagistice printre care:

  • Folosirea de materiale naturale lemn și piatră
  • Alei organice pentru integrarea elementelor arhitecturale: igloo, cascadă cu perete de apă, ciusmea, iaz, deck, spirală de ierburi aromatice, livada, zona legume
  • Valorificarea spațiilor verzi printr-o diversitate mare a plantelor și o integrare adecvată cu zonele de umbră / soare / access
  • Iluminare specifică pentru a pune în evidență elemente de design
  • Mascarea elementelor exterioare spațiului care au un aspect mai puțin plăcut
  • Integrarea spațiului imediat invecinat în arhitectura grădinii

Spațiul astfel amenajat va oferi cadrul educațional natural unde se vor desfășura numeroase proiecte educativ – recreative de referință inițiate de organizație: Clubul de Lectură “Cărti Deschise”, Clubul de Dezbatere, Oratorie și Retorică, precum și alte activități specific pentru protectia mediului și respectul față de natură.

Asociatia “Liber la Educatie, Cultura si Sport”, în numele tuturor beneficiarilor acestui proiect, multumește celor 3 parteneri instituționali si, nu în ultimul rand, susținătorilor care au facut posibila finalizarea acestui proiect educațional complex IGLOO, PIATRAONLINE, BAKKER, bluConcept RO,FOISOARE-GARDURI, HOLVER

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0