fbpx

Elita arhitecturii europene, la București, timp de două zile

Peste 400 de arhitecți din 15 țări vor fi prezenți în capitală pe 10 și 11 noiembrie, în cadrul celor mai ample evenimente din România dedicate arhitecților, la Radisson Blu Hotel București, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și pe Calea Victoriei.

Parte a expoconferințelor internaționale organizate în acest an la București, Varșovia și Budapesta, evenimentele din aceste zile reunesc într-un program complex de conferințe, seminarii, dezbateri, worskhop-uri și întâlniri motivaționale cei mai apreciați și premiați arhitecți ai momentului, creatori ai unor proiecte spectaculoase, care au reținut atenția mass-mediei internaționale pe parcursul acestui an.   Printre invitații speciali se numără arh. Anders Sælan, câştigătorul Marelui Premiu al Uniunii Europene pentru Arhitectură Contemporană “Mies van der Rohe” pentru proiectul „Harpa” din Islanda și arh. Ged Couser, directorul celui mai mare grup de arhitecți din Europa, BDP, cu peste 800 de membri, care activează în toate sectoarele majore din domeniul arhitecturii şi construcţiilor din întreaga lume, distins în ultimii ani cu peste 500 de premii.  

Cu peste 75 de speakeri și tot atâtea prezentări de proiecte și de noi tehnologii, evenimentele de la București marchează anul arhitectural 2014 și pun în valoare arhitectura recentă, parte a industriei creative, cu un rol excepțional în promovarea marilor orașe.   Prima zi a programului are în centru dezbaterea internațională „Architects and Contractors for Sustainable Built Environment”, cu o amplă participare internațională, cu 15 țări reprezentate de mari arhitecți și mari constructori.  

Cu această ocazie, pe 10 noiembrie, va avea loc „Bucharest Architecture Night Tour 2014”, un eveniment organizat în premieră în România, care marchează prezența la București a elitei europene a arhitecturii. „Bucharest Architecture Night Tour 2014” promovează arhitectura Bucureștiului și patrimoniul arhitectural românesc.

Evenimentul reprezintă turul anual a 100 de arhitecți din 15 țări, lideri de opinie și voci importante ale arhitecturii europene contemporane, care vor vizita 10 clădiri simbolice ale Bucureștiului de pe Calea Victoriei.

Turul se va încheia cu o recepție, la Hanul Gabroveni.  

Evenimentele sunt organizate de Asociația Culturală Pro Event, ABplus Events, Ordinul Arhitecților din România, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Primăria Municipiului București, ARCUB și Patronatul Societăților din Construcții din România, în parteneriat cu Saint-Gobain, Rockwool, Kronospan, Trakya Cam, Luxten, Ceresit, Rinol, Wylze Logistik, Toyota, BASF, Skylux, Hexadome, Siatec și Titan Mar.  

Asociația PRO EVENT are ca misiune dezvoltarea de proiecte culturale și asigurarea unui mediu optim pentru promovarea, sub toate formele, a culturii, a oamenilor care o generează, a acțiunilor culturale și științifice românești.   Info/Acreditări/Interviuri: +4-0741-117-720

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0