fbpx

Esențe minerale și eleganță contemporană

AMENAJARE DE INTERIOR: Pure-Mess Design FOTO: courtesy of Pure-Mess Design

Natura în stare pură constituie principala sursă de inspirație pentru amenajarea acestui apartament în care texturile formațiunilor geologice sunt traduse într-un limbaj de design contemporan, iar albul și negrul descoperă noi forme de exprimare. Impresia generală este cea a unui fin echilibru între funcționalitatea completă necesară unei familii cu doi copii și un stil modern, elegant, ce conferă ansamblului un sentiment de „acasă”.

Inima locuinței – și spațiul care reflectă cel mai bine conceptul de design – este bucătăria, amenajată astfel încât să constituie locul perfect pentru a invita prietenii la o petrecere acasă și pentru a transforma chiar și o masă obișnuită într-o experiență aparte. Aici, piesa centrală este reprezentată de insula monobloc placată cu ceramică pebble, material inspirat de aspectul brut și neregulat al formațiunilor geologice, a cărui textură aduce în prim plan mișcarea naturală și formele pământului, explorând în același timp absența luminii prin cromatica alb-negru. Același material este folosit și în cadrul backdrop-ului zonei de gătit, întregind astfel atmosfera și creând un sentiment de continuitate.

Discret și functional, spațiul de gătit include o zonă de dining simplă și aerisită, ce reflectă inspirația naturală prin nuanțele de verde ale scaunelor confortabile, cu texturi catifelate.

dining_C86A4176-HDR

În zona de living, ceramica folosită în bucătărie este reluată în cadrul mobilierului TV, iar prezența lemnului și a tapetul decorativ reprezentând un arbore stilizat, la rândul lor, tema naturală.  

Trecând către zona de noapte, ajungem în dormitorul matrimonial, conceput ca un decor intim, ce invită la relaxare după o zi lungă, cu soluții de depozitare integrate abil pentru a lăsa spațiul liber.

Dormitorul copiilor este amenajat într-un stil simplu și totodată suficient de ludic pentru a încuraja manifestarea liberă a personalității celor mici.  El comunică deschis cu camera de joacă, care oferă numeroase opțiuni – de la spații de cățărat la puzzle-uri și jocuri de construcții – pentru activități creative ce lasă imaginația să zboare către alte tărâmuri.

Cele două băi urmează o linie minimalistă, punând accentul, din nou, pe mineralitatea texturilor, temperată de inserții calde, de esență lemnoasă.

PROIECT: Pebble House; AMENAJARE DE INTERIOR: Pure-Mess Design; FINALIZAT: 2023

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0