fbpx

Experimentează artele plastice în August la Fundația Calea Victoriei

Dacă te simți inspirat și jucăuș în luna August, la Fundația Calea Victoriei ai șansa să-ți explorezi creativitatea artistică. Alături de lectori, artiști plastici și critici de artă vei păși în fascinanta lumea a artelor. Vei crea lucrări diafane în acuarelă, desene în creion, cărbune și pastel sau vei afla, cu ajutorul unor imagini captivante și prin discuții interactive care sunt cele mai importante repere din istoria artei.

 Atelierul de PICTURĂ ÎN ACUARELĂ, cu Maria Balan, în perioada 17 – 20 August

În cele patru întâlniri ale atelierului vei învăța despre expresivitatea culorii prin tehnica „vie”a acuarelei – iei un gând și îl transformi în culoare.   Vei deprinde tehnica „Ud pe ud” (culoarea se răspândește diferit pe o suprafață umedă, lăsând loc spontaneității și surprizelor cromatice) și „Ud pe uscat”. Lucrul începe cu fundalul și continuă, pas cu pas, până ajunge la subiectul principal.

Școala de vară: Introducere în ISTORIA ARTEI, cu Cosmin Ungureanu, în perioada 17 – 21 August

Criticul de artă Cosmin Ungureanu, te va însoți într-o călătorie de-a lungul câtorva secole din cronologia artei europene.   Păstrând un echilibru cât mai stabil între popularizare şi informaţie de strictă specialitate, cursul vizează fixarea unor repere generale (artişti, evenimente, opere de artă celebre, inovaţii artistice, evoluţii stilistice etc.).

CURS DE DESEN: Creion, cărbune, pastel, cu Teodora Vărzaru, în perioada 24 – 27 August – Învață bazele desenului alături de artistul plastic Teodora Vărzaru și descoperă că oricine poate desena. Tehnica hașurării, umbre și lumini, încadrarea și compoziția, toate îți vor fi explicate pe îndelete și în termeni simpli.

Gӑsiţi programul complet al cursurilor lunii august pe www.victoriei.ro   

Înscrierile se fac la adresa contact@victoriei.ro 

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0