fbpx

Expoziția INTEGRAT 2.2 by KSA | Bienala Națională de Arhitectură 2023

Vă invităm la expoziția INTEGRAT 2.2 by KSA, cea de-a 3-a ediție a proiectului INTEGRAT, un eveniment care a reunit în premieră într-o galeria de artă din Iași două domenii artistice aparent diferite, ilustrația și instalația arhitecturală. Conceptul seriei de evenimente INTEGRAT propune realizarea unor ilustrații și instalații arhitecturale care transformă temporar spațiul expozițional și generează o modalitate inedită de vizualizare și percepție a lucrărilor de artă. 

Ediția INTEGRAT 2.2 din această toamnă propune o abordarea experimentală în ilustrația arhitecturală, aducând împreună imaginea tipică propusă de ilustrațiile arhitecților de la Kreativ Studio Architects (arh. Simona Cercel, arh. Ionuț Diaconu, arh. stag. Florin Olariu, stud. arh. Cristina Chioncu) și grafica tradițională propusă de artistul vizual Ana-Sabina Drinceanu, care transformă ilustrațiile arhitecturale din lifestyle icons în abordări ce pun accentul pe gest, textură și abstract.

 

Expoziția aduce în prim-plan grafismul celor două expresii vizuale și posibilitatea de a contempla aceeași idee din perspectiva a două practici creative conexe. Integrarea lucrărilor de grafică tradițională completează această imagine de lifestyle prin apelarea la acea latură contemplativă a privitorului.

 

INTEGRAT 2.2 by KSA este o manifestare culturală asociată cu cel mai important eveniment din România dedicat spațiului construit și arhitecturii, Bienala Națională de Arhitectură – România 2023 (BNA), organizată de Uniunea Arhitecților din România. Ediția din acest an a Bienalei se desfășoară în cele mai importante orașe cu tradiție arhitecturală. Tema ediției din acest an a Bienalei este: „Arhitectura se face ÎMPREUNĂ”.

 

***

 

Evenimentul se va desfășura în perioada 25-30 octombrie 2023, la Galeria „ Octav Băncilă ”, strada Alexandru Lăpușneanu, Iași.

Vernisaj: 25 octombrie, ora 17:00

Curator și artist vizual: Asist. Univ. Dr. Ana-Sabina Drinceanu

Echipa studioului Kreativ Studio Architects (KSA): arh. Simona Cercel, arh. Ionuț Diaconu, arh. stag. Florin Olariu, stud. arh. Cristina Chioncu.

Parteneri instituționali: Bienala Națională de Arhitectură – România 2023 (BNA), Uniunea Arhitecților din România, filiala Iași-Vaslui, Uniunea Artiștilor Plastici Din România – Filiala Iași, Galeria „ Octav Băncilă ”, Fundația AXart,

Sponsori: CREATON, EVOLUCE, Crossworlder (CWR), ELY BASS.

Parteneri media: IGLOO, MODERNISM.RO, AGERPRES, AMOS NEWS, BZI, COOLT NEAMT, EVENIMENTUL, SEE MORE ART CHANNEL, REVISTA TIMPUL, TVR IASI, ZILE SI NOPTI

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0