fbpx

Expoziţia „Muzeul Național Brukenthal 2007-2017”

Locul desfășurării: Piața Mare, Sibiu

Durata: 1-31.11.2017

Curatori: dr. Dana Roxana Hrib, dr. Alexandru Constantin Chituță

Fotografie: Alexandru Olănescu

Graphic design: Adrian Mitu

 

Text oferit de curatorii expoziției:

Muzeul Brukenthal nu este doar un martor bisecular al istoriei, ci și un supraviețuitor al acesteia și, nu în cele din urmă, un învingător. Gândit de fondatorul său, baronul Samuel von Brukenthal, la sfârșitul secolului al XVIII-lea, a reușit să își păstreze identitatea culturală în urma a două războaie mondiale, a perioadei comuniste și a incertitudinilor istorice ce au urmat.

Pentru muzeu, secolul XXI a debutat cu două evenimente esențiale: Sibiu – Capitală Culturală Europeană în 2007 și primirea Ordinului „Meritul Cultural” în grad de Comandor, Categoria E, „Patrimoniul cultural național”, acordat de Președintele României, Domnul Klaus Iohannis, cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la deschiderea publică, în 2017.

Organizată în Piața Mare a orașului Sibiu, expoziția prezintă sintetic evoluția instituției în perioada delimitată de cele două evenimente mai sus-amintite, prin intermediul imaginilor documentare.

Veți regăsi cumulate în cele 28 de panouri atât momente de referință din istoria recentă a muzeului, cât și a comunităților din care acesta face parte în mod organic – orașul, oamenii, țara.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0