fbpx

Expoziţie de design vestimentar: „Frumuseţea se creează”

După trei prezenţe consecutive la Săptămâna Modei de la Londra începând cu anul 2011, elegantul nostru sediu din 1 Belgrave Square a devenit scena predilectă de promovare a creativităţii sartoriale româneşti în capitala britanică. Organizată de ICR Londra cu sprijinul Harper’s Bazaar România, actuala expoziţie prezintă ţinute şi proiecte semnate de patru dintre cei mai ingenioşi tineri designeri de modă români: Cristina Sabaiduc, Lana Dumitru, Ioana Ciolacu şi Lucian Broscăţean. O incursiune în atelierele unde, departe de ochii lumii, din cele mai uimitoare forme, materialeşi tăieturi se creează cele mai noi avataruri ale frumuseţii.

Cristina Sabaiduc s-a născut în România, dar a crescut în Canada, unde a absolvit cursurile Universităţii Ryerson din Toronto. Mizând pe o abordare foarte personală, plină de imaginaţie, Cristina s-a specializat lucrând cu designeri precum Carolina Herrera şi Jeremy Laing, iar creativitatea sa conconformistă i-a adus o bursă de excelenţă oferită de Lancôme şi un premiu pentru inovaţie la |FAT| Toronto Alternative Arts and Fashion Week 2009. După ce a experimentat mai multe dimensiuni ale industriei modei în Toronto, New York şi Paris, Cristina s-a stabilit în 2010 în Marea Britanie, unde şi-a lansat propriul brand.

Pe lângă frecventarea cursurilor Universităţii de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”, Ioana Ciolacu a studiat în paralelşi moda la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti. Datorită dublei sale specializări ca arhitect şi designer de modă, Ioana a dezvoltat un stil unic, explorând relaţia dintre natura statică a clădirilorşi structura fluidă a vestimentaţiei şi încercând să estompeze graniţele dintre luxşi îmbrăcămintea de stradă în fiecare din colecţiile sale. Ioana a fost recompensată cu premii la concursuri naţionaleşi internaţionale, printre cele mai recente succese ale sale numărându-se, în 2013, câştigarea prestigiosului trofeu la Berlin – “Designer for Tomorrow”, în cadrul competiţiei patronate de Stella McCartney.

Absolventa cursurilor Universităţii de Arte din Bucureşti, Lana Dumitru şi creaţiile sale inedite stârnesc exaltare mai ales în rândul tinerilor, pentru care moda ce afişează reinterpretarea folclorului românesc este o adevarată comoară. În anul 2011, Lana a câştigat concursul lansat de Puma, creând jacheta cu motive tradiţionale româneşti – Puma T7 Etno Shake, în ediţie limitată. Pasionată de printul digital pe care îl regăsim pe toate piesele imaginate de ea, Lana surprinde prin ingeniozitate şi prospeţime, dintre cele mai cunoscute design-uri ale sale remarcându-se rochia “Facebook” şi colecţia cu grafica naivă a Cimitirului Vesel din Săpânţa.

Lucian Broscăţean a absolvit Facultatea şi Masteratul de Design vestimentar la Universitatea de Artă din Cluj-Napoca. Încă de la debutul din 2008 cu colecţia “Nomadic Symptoms”, designerul s-a aflat într-o continuă explorare a noilor posibilităţi ale modei contemporane. Colecţiile lui Lucian Broscăţean au fost prezentate în România şi în Europa, designerul participând de cinci ori consecutiv la Mercedes-Benz Berlin Fashion Week. Mobilitatea, stilul de viaţă nomad, versatilitatea şi spaţiile heterotopice sunt doar câteva dintre zonele esenţiale abordate de tânărul creator.

Când: Vernisajul va avea loc miercuri, 12 februarie, 7-9 pm. Expoziţia continuă până pe 21 februarie, de luni până vineri, 10am – 5pm.

Unde: Institutul Cultural Român, 1 Belgrave Square, Londra SW1X 8PH

Intrarea liberă.

sursa: http://www.icr-london.co.uk/article/expozitie-de-design-vestimentar-frumusetea-se-creeaza.html

Tag-uri:
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0