fbpx

Expoziţie de fotografie Ştefan Stoica – câştigător al locului al III-lea la Inspired – Photography 2009

Miercuri, 23 iunie 2010, ora 19.30, la Anaid Art Gallery din Bucureşti, va avea loc vernisajul expoziţiei “Trianonul Nababului”, ce reprezintă o parte din premiul acordat câştigătorului locului al III-lea la Inspired – Photography 2009, Ştefan Stoica, alături de echipamente foto oferite de Dynaphos şi un curs la Şcoala de Fotografie din Sibiu.

Proiectul “Trianonul nababului” constă într-un studiu fotografic asupra degradării Palatului Cantacuzino de la Floreşti şi reprezintă lucrarea finală cu care autorul va absolvi, în această vară, Universitatea Naţională de Arte, secţia Foto-Video. Premiul acordat de Inspired reprezintă primul vernisaj personal al fotografului, el participând până acum la trei expoziţii colective: “Hai la ţară!” de la Centrul Cultural “Reduta” Braşov, “ De lângă noi…”, găzduită de ceainăria Serendipity şi “Frumuseţea gestului mărunt” – expoziţie în scop caritabil de la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti.

Expoziţia include 12 fotografii înscenate (staged photography), filmul de making of şi elemente de vestimentaţie şi decor care au fost confecţionate special pentru acest proiect. Fiecare cadru ilustrează câte un moment decisiv din istoria degradării palatului, a cărui stare deteriorată constituie laitmotivul seriei, având rolul de a realiza un contrast între prezentul ilustrat de personaje şi prezentul ilustrat de palat (prezentul privitorului).

Fotografiile au mărimea 100×75 cm şi au fost executate pe canvas, cu sprijinul Mons Medius Investments.

Expoziţie de fotografie Ştefan Stoica – câştigător al locului al III-lea la Inspired – Photography 2009

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0