fbpx

Expoziție. Proiect pentru solidaritate, Casa George Enescu din Mihăileni

Filiala București a Ordinului Arhitecților din România împreună cu Fundația Pro Patrimonio vă invită la expoziția Proiect pentru solidaritate, Casa George Enescu din Mihăileni în Casa Monteoru, Calea Victoriei 115 în perioada 15 septembrie – 10 octombrie 2014, între orele 12:00-17:00.

Expoziția propune o incursiune în povestea unui loc fragil și încărcat cu istorie, readus la viață cu ajutorul benevol din partea arhitecților și a oamenilor de cultură, prezentând intervenția de urgență realizată în această vară pentru a salva de la prăbușire casa mamei compozitorului George Enescu.
Acțiunea de salvare a „Casei George Enescu” din județul Botoșani, realizată de Ordinul Arhitecților filialele București și Nord-Est, este o primă etapă în recuperarea unui patirmoniu valoros, atât arhitectural cât și imaterial (muzica). Astfel proiectul se află la confluența mai multor arii de influență: social, cultural, financiar și se desfașoară atât cu sprijinul unor organizații și fundații de profil (Societatea Internațională „George Enescu” din Viena, Fundația Pro Patrimonio), cât și cu cel al autorităților centrale și locale (Primăria comunei Mihăileni, Direcția Județeană pentru Cultură Botoșani, Consiliul Județean Botoșani).

Expoziția va fi completată cu diferite evenimente conexe, printre care amintim concertul Sonoro, dn data de 16 septembrie 2014, care încheie programul Sonoro Conac 2014.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0