feeder workshops I & II – ateliere de online self-publishing pentru designeri și muzicieni
Lună de lună, 19.000 de cititori accesează paginile feeder. Prezintă-le lucrările tale! Probabil că ai observat noile funcții ale site-ului și invitația de a contribui cu propriile materiale, articole, lucrări sau evenimente. Participă la cursurile de self-publishing în care vom asista designeri, împreună cu Dizainăr, partenerii proiectului, și muzicieni în procesul de pregătire și publicare a propriilor lucrări pe feeder.ro. Atelierele produc două expoziții online.
feeder workshops I: Publishing Design
D 30 Septembrie 2018 // 12:00 – 18:00
Dizainăr, Puțul cu plopi 17, București
În parteneriat cu Dizainăr, platforma dedicată designului românesc de calitate, te invităm să participi la un atelier în care vom publica împreună 3 dintre lucrările tale care pot fi design grafic aplicat sau design de obiect în stadiul de produs finit sau prototip, dar și alte tipuri de conținut generat de activitatea ta: știri sau evenimente. Vom crea titluri relevante și vom folosi instrumente de verificare a conținutului. Vom povesti un pic despre social media: tipuri de conținut și modalități de creștere a engagement-ului. Dizainăr ne prezintă ghidul de fotografie de produs pentru magazinul online dizainar.ro
Număr de participanți: 4. Înscrie-te până în data de 22 Septembrie, trimițând un e-mail cu portofoliul și imagini cu cele 3 lucrări, la adresa info@saveorcancel.tv. Participanții selectați vor primi confirmarea pe e-mail, până în data de 25 Septembrie.
Lansare platformă și expoziție online I – Publishing Design curated by Dizainăr
D 7 Oct
feeder workshops II: Sound
Joi, 4 Octombrie 2018 // 12:00 – 18:00, redacția feeder.ro, București
Pregătește materialele din timp – 3 fișiere audio sau links, descrieri, bio artist. Vom publica împreună cele 3 lucrări audio și alte diverse tipuri de conținut generat de activitatea ta: știri, evenimente. Vom crea titluri relevante. Vom optimiza imaginile, inclusiv pentru SEO și screen readers. Vom folosi instrumente de verificare a conținutului și titlului. Vom povesti un pic despre social media: tipuri de conținut și modalități de creștere a engagement-ului.
Număr de participanți: 4. Înscrie-te trimițând un e-mail cu o scurtă biografie și links către cele 3 lucrări adio (piese, mixuri, înregistrări), la adresa info@saveorcancel. Participanții selectați vor primi confirmarea pe e-mail, până în data de 29 Septembrie.
Expoziție online II, cu suport curatorial din partea comunității de utilizatori
Ma 10 Oct
Expoziție online III– înscrierile și câștigătorii apelului pentru lucrări OPEN CALL feeder workshops – „emotional map”
S 14 Oct
◊
Descoperă mai jos informații despre proiect.
Ce?
feeder workshops își propune să devină o platformă interactivă online de debut și self-publishing pentru tinerii artiști, designeri, arhitecți, ilustratori, graficieni și muzicieni continuând activitatea de descoperire, promovare și conectare a talentelor locale cu audiențe internaționale, întreprinsă de platforma online feeder.ro timp de 14 ani. Prin acest proiect se dorește creșterea aprecierii tinerilor pentru arta, designul și muzica locală, dar și stabilirea de conexiuni reale prin investigarea interacțiunilor multidisciplinare posibile. Activitatea artistică stimulează inovația și noi modele de gândire. Adesea funcționând ca memorie colectivă pentru comunități, arta este un rezervor de idei creative pentru generațiile viitoare.
Cum?
Declinându-se într-o serie atipică de produse culturale, feeder workshops are un dublu rol:
– un program educațional pentru tineri artiști care informează despre capacitatea internetului de a conecta autorii cu audiențe globale, cu ajutorul noilor metode de digitalizare a lucrărilor și self-publishing online, facilitând întâlnirea și producția artistică în mediul fizic.
– un program curatorial participativ care propune implicarea comunității online în procesul de selecție a lucrărilor și expunerea online într-un spațiu virtual remarcabil.
– feeder workshops este concepută ca platformă online prin care publicul poate accesa imagini video hi-resolution și sunete ale artiștilor români și internaționali, expoziții interactive și informații contextuale. Proiectul cultural este co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național.
Despre Save or Cancel
Din 2008, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.
Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte de arhitectură, culturale și editoriale.