fbpx

Ferma de Biodiversitate Cobor, Ticușu Vechi, Brașov

Satul Cobor este un punct terminus. Șoseaua care îl leagă cu restul lumii prin Ticușu Vechi și Comăna se oprește aici. Jur-împrejur, cât cuprinzi cu privirea, vezi doar un ocean de pajiști înflorite, vegheate de verdele tăcut al pădurilor de stejari. Este una dintre puținele zone din Europa rămase ecologic intacte.

Ferma de biodiversitate din Cobor face parte din proiectul Fundației Conservation Carpathia, organizație non-guvernamentală din România, care are ca scop crearea unei noi zone protejate cu natură sălbatică, de talie mondială, în sudul Carpaților Românești, în beneficiul biodiversității și al comunităților locale. Aici este implementat din 2015 un concept de afacere verde, care ajută la dezvoltarea comunității locale, în echilibru cu natura.

cobor_7

Biodiversitatea este produsul principal al fermei care vă așteaptă să le descoperiți povestea: pensiune de cai, vite din rasa Sură de Stepă, cum nu ați mai văzut de zeci de ani în Transilvania și două case de oaspeți de peste 100 de ani, care păstrează arhitectura locală, dar care pot oferi confortul zilelor noastre unui număr de 20 de oaspeți. Dulapuri, cufere vechi, bănci sau ustensile casnice au fost completate cu mobilier nou, în stil rustic. O a treia clădire a fost amenajată pentru seminarii, evenimente oficiale sau private, la care pot lua parte până la 30 de persoane.

cobor_8

Vacanța la țară înseamnă plimbări în natură, bucate cu specific local, lecturi ușoare și somn, mult somn, dar și activități mai dinamice: excursii în căruță, cu foc de tabără și bivuac în cort sau sub cerul liber, mountain bike, trekking, slackline, tir cu arcul sau observare de păsări sau faună.

cobor_9

Oaspeții pot lua participa, activ sau ca spectatori, la activitățile agricole de sezon și la sărbătorile sătești tradiționale. Ferma nu este o simpă afacere, ci o investiție în viitorul oamenilor din satele transilvănene și în păstrarea culturii.

PROIECT DE RESTAURARE: arh. Jan Hülsemann; DESIGN INTERIOR: Adela Chivărean; FINALIZAT: Casa 21 – 2015; Casa 282 – 2017

Material publicat în Conace şi Pensiuni din România 3

COPERTA_CP3_SHOP-360x469

 

 

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0