fbpx

Filmul – București, te iubesc! – vizionare cu presa

HAPPY SOUND PRODUCTION, în parteneriat cu BUCHAREST DESIGN CENTER, şi cu sprijinul PRIMĂRIEI CAPITALEI, prin ArCub, a avut joi, 12 iunie, la DIZAINĂR, o vizionare restrânsă cu presa de specialitate, a mediu-metrajului Bucureşti, te iubesc!

În ultimii trei ani, Kira Hagi a interpretat cateva roluri dramatice pe scenele din Bucureşti (Teatrul de Comedie şi Teatrul Foarte Mic), iar Rareş Andrici, proaspăt absolvent al U.N.A.T.C. a primit deja două premii pentru cel mai bun actor într-un rol principal în cadrul Galei Absolvenţilor 2013, respectiv Zilele Teatrului Studenţesc “În culise” (pentru rolul Katurian din spectacolul Omul pernă).

Din distribuţia filmului mai fac parte actorii Ioana Abur, Filip Ristovski, Laurenţiu Bănescu, Crina Semciuc şi Bogdan Albulescu, cu participarea extraordinară a maestrului Dan Condurache.

Filmările s-au desfăşurat în locuri-simbol ale Capitalei, de la parcuri şi cartiere frumoase, la interioare ale unor clădiri sau instituţii, unele dintre ele uitate de public.

În film, “personaje” de decor sunt şi produsele a peste zece tineri artişti, designeri de obiect sau de fashion din România. Dintre ei îi amintim pe Andreea Bădală (Murmur), Mihai Florea, Anca Fetcu, arhiDOT Design, 201 Design Studio, Cai Verzi pe Pereţi, Ramona Bejan, 11am Architects, Dragoş Dogaru, Atelier A4, Radu Stanimir, Ciprian Vrabie, Thecraft Lab, Alexe Popescu.

Bucureşti, te iubesc! este un film care va aduce beneficii de imagine Capitalei României şi care va vorbi despre aspectele pozitive ale oraşului – vedeţi explozia de creativitate a designerilor români. Colaborarea cu BUCHAREST DESIGN CENTER pentru acest scurt metraj doreşte să arate ce are Bucureştiul mai nou şi mai proaspăt celor, mai ales de peste hotare, care vor vedea filmul, spune Ioana Bărdaş, unul dintre fondatorii BUCHAREST DESIGN CENTER.

“Subiectul filmului este o poveste de ficţiune, dar este şi un pretext de la care am pornit pentru a putea promova talente autohtone şi de a spune lumii că avem ce arăta”, declară Ileana Răducanu, scenarist şi promotor al tinerilor designeri de obiect (totodată şi redactor-şef la ELLE Decoration, publicaţie de design interior).

“Ca orice om născut şi crescut în acest oraş şi eu simt şi afirm că Bucureştiul este ACASĂ… Fireşte, nu faci unei case o declaraţie de dragoste… Însă inconştient, fără să arăţi, eşti ataşat de ea, faci parte din ea. În faţa oricăror alte argumente acesta este principalul motiv pentru care ne-am alăturat şi sprijinim acest proiect”, spune Mihaela Păun, Director ArCuB, Centrul de Proiecte Culturale al PMB.

Vizionarea a avut loc în spațiul unic al concept-store-ului Dizainăr, unde pot fi văzute produse de design care au fost folosite în film, și unde a fost servit RoniVin, un vin în ediție limitată, și gustări de casă delicioase făcute de echipa Dizainăr.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0