fbpx

Fractal. Teatru imersiv cu Tristan Sharps

Tristan Sharps, unul dintre cei mai apreciați creatori de teatru imersiv din lume, vine la București, la invitația POINT

 Tristan Sharps, unul din pionierii teatrului imersiv și fondatorul companiei de teatru dreamthinkspeak, cu peste 30 de site-performance-uri premiate internațional, vine în România, invitat de POINT Cultural Hub, în perioada 9-11 martie. Cele trei zile de conferințe, workshop-uri și networking, reunite sub programul FRACTAL, invită creatorii de conținut artistic să aprofundeze tehnicile unui tip de teatru rar pe scena românească: imersiv, „site-responsive”, dezvoltat în spații atipice: abatoare, fabrici, service-uri auto, crematorii, parcări etc.

Participanții vor înțelege matematica din spatele acestor „live performance masterpieces” (British Vogue) care au regândit mecanismele artei. Before I Sleep, una dintre producțiile dreamthinkspeak, a depășit toate vânzările din istoria Brighton Festival și a avut peste 20.000 de spectatori. Spectacolele dreamthinkspeak sunt considerate „o călătorie fără hartă și fără simțul timpului, creații de natura visului, cinematice și uneori voyeuristice, fiindcă poți trage cu ochiul la întâmplări frenetice care se desfășoară în jurul tău.” (British Vogue)

Iată programul FRACTAL by POINT, alcătuit cu sprijinul criticului de teatru Cristina Modreanu:

9 martie 2018
Conferinta The Beginning analizează unele dintre cele mai apreciate producții ale companiei de teatru dreamthinkspeak, alături de traiectoria artistică a regizorului Tristan Sharps.  

10 & 11 martie
Workshop Site and Space. Dedicat exclusiv operatorilor culturali, creatorilor de conținut, interesați de proiecte site-responsive, imersive. Workshop-ul aprofundează informațiile prezentate în conferință, plonjând din zona teoretică în cea de practică, prin exerciții, teme cu feedback în timp real, practica observației, analiza spațiilor, dezvoltarea unui schelet de proiect. Cost participare: 90 de lei; biletele pot fi achiziționate de aici.

11 martie
Networking Night. Seară de networking, într-o atmosferă lejeră, în care creatorii locali vor intra în dialog, schimb de resurse și consiliere one-to-one cu Tristan și vor putea broda împreună posibile parteneriate, dincolo de granițe. O noapte care să faciliteze dezvoltarea de proiecte artistice, să găsească oamenii-cheie în roluri cheie și să intensifice colaborarea în interiorul industriei.
Intrare liberă, în limita a 100 de locuri și condiționată de înscrierea la acest link.

Eveniment realizat cu sprijinul British Council.

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0