fbpx

Gala Societății Civile 2014 și-a desemnat câștigătorii!

În cadrul celei de-a XII-a ediții a Galei Societății Civile, care a avut loc în data de 10 iunie, la Ateneul Român, au fost premiate și aplaudate cele mai bune proiecte și programe ale sectorului non-profit și neguvernamental din România.

Marele premiu a fost câștigat de către proiectul Bun venit pe lume!, al celor de la Salvați Copiii România, proiect câștigator și la secțiunea Sănătate, prin care s-a reușit strângerea de fonduri pentru dotarea cu incubatoare și echipamente performante a maternităților din România, pentru salvarea bebelușilor nascțti prematur.
Festivitatea de premiere a avut loc in data de 10 iunie, la Ateneul Român și s-a desfasurat sub sloganul campaniei de anul acesta: “Cei pe care poti conta, chiar dacă nu vor candida. Merită să-i cunoști!”.

Gala a fost prezentată de Mircea Toma și Luca Niculescu, iar cei peste 700 de reprezentanți ai sectorului asociativ din România, reprezentanți ai sectorului privat și ai sectorului public, ai mediului academic, jurnaliști, cercetatori, lideri și formatori de opinie ai societății civile și personalități publice, care s-au aflat in sala, au sustinut si demonstrat mesajul Galei de anul acesta. 
Câștigătorii au fost alesi dintr-un total de 147 de proiecte înscrise în competiție, de către un juriu format din specialiști în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului non-profit și din consultanți în CSR, comunicare sau corporate affairs.  
Premiile I, pe secțiuni, au fost câștigate dupa cum urmează: 

Educație, Învățământ, Cercetare: Universităti de Vară pentru Elevi – Alianța Naționala a Organizatiilor Studentești din Romania.

Artă și Cultură: Mandrie si Beton – Ioana Călinescu și Petruț Călinescu.

Apararea drepturilor individuale/ colective: Ziua Nationala a Adoptiei – ADOR COPIII.

Comportament civic si participare publica: Siguranta copiilor in drum spre Scoala 279 –  Grupul de Initiativa Civica Callatis-Drumul Taberei.

Sanatate: Bun venit pe lume! – Salvati Copiii Romania.

Incluziune sociala: Speranta intr-o viata mai buna – Asociatia TOUCHED COLLECTION.

Servicii de asistenta sociala: Ingrijim Impreuna – HOSPICE Casa Sperantei.

Protectia mediului: O padure pentru fiecare scoala – Mihai Eminescu Trust.

Dezvoltare economica si sociala: Lumina pentru Ursici – Asociatia Free Miorita. 

Proiecte si campanii de VOLUNTARIAT: Locuitorii cartierului Lacul Tei lupta pentru Parcul Circului – Grupul de Initiativa Civica Lacul Tei.

Proiecte pentru TINERET: The Duke of Edinburgh’s International Award Romania – The Duke of Edinburgh’s International Award Romania.

La sectiunea Buget – / Eficienta +, premiul a fost revendicat de catre proiectul Imbunatatirea cadrului legislativ privind drepturile copilului prin modificarea si completarea Legii 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, al organizatiei Salvati Copiii Romania.

Proiectul  O padure pentru fiecare scoala a celor de la Mihai Eminescu Trust a castigat Premiul pentru Impact, iar la sectiunea Durabilitate, premiul a fost acordat pentru proiectul Sansa pentru Copil, al Asociatiei Hraniti Copiii.

La sectiunea Originalitate, premiul a fost castigat de proiectul Controlin, al asociatiei REACT, iar la sectiunea Proiecte si campanii de Responsabilitate Sociala, premiul I a fost oferit Asociatiei OvidiuRo, pentru 10 ani, un milion de kilometri, 15 mii de copii.

La categoria Programe a fost desemnat castigator proiectul Cresterea Nivelului de Control al Tuberculozei in Romania, prin interventii orientate catre Grupurile Sarace si Vulnerabile, al asociatiei Fundatia Romanian Angel Appeal.

Premiile speciale ale Fundatiei Gala Societatii Civile au fost acordate anul acesta unor oameni si institutii reprezentative pentru domeniile sanatate si educatie. Acestea au fost acordate: D-lui Dr. Catalin-Gabriel Cirstoveanu, Seful Sectiei Terapie Intensiva Neonatala la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Maria Sklodowska Curie” si Dlui. Alexandru Popa, Presedinte – Asociatia Inima Copiilor. De asemenea, au fost acordate premii: Universitatii Bucuresti, Universitatii Nationale de Muzica si Universitatii Nationale de Arte Bucuresti pentru aniversarea celor 150 de ani de existenta si activitate, dar si Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” pentru aniversarea celor 60 de ani de activitate in formula actuala.

Premiul special Dan Manoleli pentru Dezvoltarea Societatii Civile a fost oferit pentru al patrulea an consecutiv in cadrul Galei Societatii Civile, si a revenit Fundatiei Alaturi de Voi.
Pentru mai multe informatii despre eveniment, castigatori si proiectele inscrise in competitia din acest an puteti accesa noul site al Galei Societatii Civile: www.galasocietatiicivile.ro

Initiata in anul 2002, de-a lungul celor douasprezece editii ale Galei Societatii Civile, au fost inscrise in competitie 1.703 proiecte, semnate de catre organizatii non-profit, neguvernamentale, grupuri de initiativa sau persoane fizice.  

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0