fbpx

GIVEAWAY pentru cea mai recentă apariție editorială igloo

La 18 ani de la apariția pe piață a primului număr al revistei igloo, arh. Bruno Andreșoiu, lansează colecția editorialelor sale memorabile, care tot pentru atâția ani au adus o savoare aparte revistei și altor publicații igloo, devenind în mare măsură iconice prin oralitatea textului și franchețea abordării subiectelor.

Volumul de colecție este totodată o radiografie a societății românești care se adresează atât publicului larg, iubitor de satiră, cât și publicului specializat care a crescut împreună cu revista și albumele igloo și a apreciat de-a lungul timpului doza sănătoasă de iritare față de impostură, mitocănie și prost gust, exprimată în moduri specifice în textele lui Bruno Andreșoiu.

De unde și până unde „o cabină de tir”? „În care alt loc sunetele, mirosurile, gusturile și imaginile arhetipale ale României se întâlnesc mai laolaltă, mai complet și mai condensat? Ce altă icoană poate îngloba mai multe din simbolurile identitare românești? Niciuna, vă spun eu, nu vă mai bateți capul. Nimic nu bate un habitaclu de TIR, cu, la volan, un român în maieu, ușor transpirat și mirosind discret a usturoi, cu oglinda retrovizoare învelită în cruciulițe și icoane, acorduri manelifere acoperind zgomotul motorului, poze cu gagici și vederi cu peisaje montane prinse pe parbriz, un prosop de plajă protejând de transpirație spătarul scaunului, un carton de mici aromând subtil, pe locul din dreapta, o blăniță pe volan și o carpetă pe bord.  Cabina de TIR este icoana pe roți a unei case, a Casei, în care sunt de găsit și culmile spiritului și abisurile cărnii, și feminitatea caldă a interiorului și dinamismul masculin al deplasării. Cabina de TIR învelește, protectiv și dibaci, Omul, în timp ce îl poartă către împlinirea destinului său măreț”, explică arh. Bruno Adreșoiu în prefața volumului.

În ce privește compoziția, cartea este împărțită în patru capitole, care stabilesc tematica textelor și dau astfel direcția de citire a lor, acestea fiind publicate în ordinea cronologică a apariției lor.

CAPITOLUL 1. MARCA K

CAPITOLUL 2. IMPRESII ȘI DEPRESII DE CĂLĂTORIE

CAPITOLUL 3. DISTOPII, IDIOSINCRAZII, URMUZERII

CAPITOLUL 4. ELUCUBRAȚII, OBSERVAȚII, ABERAȚII

G I V E A W A Y

Și pentru că nimic nu mai lipsea din imaginea cabinei de TIR decât o sacoșă de rafie, ne-am gândit ca la fiecare comandă a volumului de față, realizată pe site-ul igloo.ro până în data de 21 noiembrie, să dăruim cititorilor noștri o sacoșă, drept că nu de rafie, dar evident că „branduită”, așa cum îi șade bine oricărei sacoșe.

hdr

[button color=”white” size=”normal” alignment=”none” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://www.igloo.ro/produs/o-cabina-de-tir-numita-romania/”]COMANDĂ[/button]

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0