fbpx

Globalworth District, primul cartier art&tech din România

București, 21 februarie 2019: Arta și tehnologia vor avea, din 28 februarie, o reședință permanentă în Globalworth District, primul „cartier” art&tech din România, dezvoltat de Globalworth și One Night Gallery. Globalworth District își propune să promoveze tânăra generație de artiști români și să aducă evenimentele culturale mai aproape de comunitate, transformând clădirile de birouri în spații neconvenționale care găzduiesc și susțin arta și tehnologia.

„După ce anul trecut am transformat o parte dintre clădirile Globalworth în spații dedicate culturii, în care atât partenerii noștri, cât și publicul larg au avut ocazia să redescopere arta, facem acum încă un pas și lansăm oficial un nou cartier pe harta culturală a Bucureștiului. Globalworth District este în primul rând despre comunitate, despre oamenii din clădirile noastre, tinerii artiști, iubitorii de tehnologie și pasionații de noi experiențe. Efervescența artiștilor locali poate fi acum experimentată într-o formă nouă, unică și personală, facilitată de noile tehnologii. Și suntem extrem de încântați că încă de la evenimentul de lansare avem alături de noi parteneri care au crezut în ideea noastră”, a declarat Georgiana Oltenescu, Head of Marketing & Communication la Globalworth.

Evenimentul de lansare a Globalworth District va avea loc pe 28 februarie, de la ora 18:00, în clădirea de birouri Globalworth Tower (Barbu Văcărescu 201), și va îmbina într-un show imersiv, conceput de One Night Gallery, tehnologia cu muzica, artele vizuale și design-ul vestimentar. Lobby-ul clădirii va fi scena pentru un eveniment new media art care aduce împreună un concert neconvențional Robin and The Backstabbers, instalații și proiecții realizate de Les Ateliers Nomad și H3, ilustrații supradimensionate de Bogdan Moraru și animate de Tudor Calnegru și colecția George. Primul banking inteligent. Inovație BCR, cu haine ilustrate de artiștii One Night Gallery, ce poate fi scanată în realitate augmentată cu aplicația dARe by Samsung.

„Ne bucurăm că am găsit un partener care a îmbrățișat conceptul nostru și alături de care am putut să dezvoltăm încă un proiect care să ne ofere cât mai multe oportunități de a crea experiențe inovatoare, implicând artiștii români. Este un proiect curajos care ne va provoacă ediție de ediție să găsim un conținut cât mai interesant atât pentru marea comunitate care se regăsește în clădirile Globalworth, cât și pentru a noastră. Pornim la drum cu o primă ediție ce va oferi un sneak peek pentru ce va urma anul acesta în cadrul Globalworth District și cu ocazia aceasta le mulțumim tuturor partenerilor implicați în eveniment”, declară fondatoarele One Night Gallery, Sorina Topceanu și Mădălina Ivașcu.

Pe parcursul anului, Globalworth District va găzdui evenimente dedicate fiecăruia dintre cei trei piloni, muzică, arte vizuale și design vestimentar, ce vor putea fi experimentate într-un mod nou, cu ajutorul tehnologiei. Vizitatorul devine astfel mai mult decât un spectator, putând să interacționeze cu arta și să o descopere dintr-o nouă perpectivă, precum în realitatea virtuală sau augmentată.

În 2018, Globalworth a găzduit și organizat mai multor evenimente de artă și tehnologie, curatoriate de One Night Gallery. Primul eveniment a avut loc între 31 iulie și 24 august, când Globalworth Tower s-a transfomat în prima galerie de artă augmentată cu animații de video mapping din România, cu lucrări semnate de artistul Victor Fota. În luna septembrie, complexul de birouri Globalworth Green Court a devenit o galerie neconvențională ce a găzduit o expoziție stradală suprarealistă semnată de artistul urban Kitră, la cea de-a șaptea ediție a One Night Gallery. În plus, expozițiile pop-up One Night Gallery ale Ralucăi Băraru și Ioanei Trușcă au fost pentru două săptămâni în centrul atenției, în lobby-ul Globalworth Tower.

Partenerii Globalworth District sunt George. Primul banking inteligent. Inovație BCR, Asahi Super Dry, Carrefour, Mindspace, Samsung, Epson, Nespresso și Bombay Sapphire.
Media: Radio Guerrilla, Wall-Street, Zile și Nopți, Igloo, IQads, Feeder, Modernism, The Institute.

globalworth-district

Despre Globalworth. Globalworth este o companie imobiliară listată la Bursa de Valori de la Londra, care activează în România și Polonia, unde a devenit principalul investitor pe piața imobiliară din cele două țări. În Polonia, compania deține participația majoritară în Globalworth Polonia, un investitor care activează pe piața poloneză de real estate, listat la Bursa de Valori din Varșovia. Globalworth dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și în sectorul de logistică/industrie ușoară, în locații premium, care generează venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Gestionat de peste 170 de profesioniști în România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de aproximativ 2,5 miliarde de euro. Peste 90% din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 500 de companii naționale și multinaționale. Mai multe informații pot fi găsite pe http://www.globalworth.com/ și vă invităm și ne urmăriți pe Facebook, Instagram și LinkedIn.

Despre One Night Gallery. One Night Gallery este prima galerie de new media art din România care îmbină arta și tehnologia într-un nou concept de expoziție ad-hoc, susținând tinerii artiști și designerii români prin crearea unor experiențe artistice alternative, completate de inovație si tehnologie.  Punte între artiști și tehnologie, One Night Gallery a facilitat crearea celei mai cuprinzătoare platforme de artă în realitate virtuală și augmentată, promovată până acum în cadrul a opt ediții, trei galerii pop-up și două expoziții colective.

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0